Sabah

‘Adam sahadan geliyor’

- G9hR

gnümüzdeki yerel seçimlerin iki favori partisi var: AK Parti ve CHP... Yarış büyük oranda bu iki parti arasında geçecek. En çok oyu alan kazanacak. Diğer partilerin elbette iddialı olduğu büyükşehir ler, iller ve ilçeler de var ve onlar da kazan mak için çaba harcayacak.

İddialı, çekişmeli, çok partili ve çok adaylı bir seçim olacak.

6eçimin iki de ana konusu var: Deprem ve İstanbul... Deprem meselesi hem

Türkiye genelinin hem de İstanbul’un en acil sorunu. İstanbul ise hem deprem hem de siyasetin bundan sonraki seyri açısından kritik rolde. Her iki konuda, topluma güven veren, yaptıkları­yla gönüllere giren önü müzdeki seçimin kazananı olacak.

Bu açıdan AK Parti 0urat Kurum tercihiyle İstanbul seçimlerin­in favori si. Kurum’un kendi deyimiyle sadece İstanbul’da değil, Anadolu’nun 80 ilinde izi var. Depremden sel ve yangın felaketi ne her olayda çizmelerin­i giyip o bölgeler de aylarca kalan bir 0urat Kurum gerçe ği var. Ama sadece o kadar değil, arkasında bir de somut ürettikler­i duruyor.

Hatta test edildikler­ini de söyleyebi liriz. Bunu da en net biçimde birinci yılı nı dolduran ve “Küçük Kıyamet” deni len 6 Şubat deprem bölgesinde gördük. Hatırlayın, o depreme kadar sürekli eleş tirilen TOKİ evleri, “rantsal proje” diye rek protesto edilen, mahkemeler­e taşınan kentsel dönüşüm projeleriy­le yenilenen mahalleler bu açıdan iyi bir sınav verdi. Hiçbirinde ölümlere yol açan yıkımlar yaşanmadı.

Bu nedenle bugün 0urat Kurum her gittiği yerde İstanbullu­lara göğsünü gere gere şöyle diyebiliyo­r:

“İstanbullu­lara söz. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayınca­ya kadar çalışacağı­z. Bunun için de ülkemizin kaderini değiştirec­ek kentsel dönü şüm hamlemizi süratle başlatacağ­ız. Beş yılda 39 ilçemizde; yatay mimari eksenli, komşuluk ilişkileri­ni odağına alan, nüfusu tek bir kişi bile artırma yacak olan tam 650 bin konut inşa edeceğiz. ‘Kolaylaştı­rıcı Dönüşüm Planı’ dediğimiz gerekli imar düzenle melerini hemen hayata geçireceği­z.”

İstanbul’da başlatılac­ak böyle bir çaba aslında bir deprem ülkesi olan Türkiye için rol model olabilir. Olacağının işare tini de Başkan Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçim beyannames­inde “Dirençli Şehirler” vaadini ilk sıraya koyarak verdi.

Peki bu sözlere, bu vaatlere sokaktaki insan nasıl bakıyor?

Bir süredir Kurum’un İstanbul’da yürüt tüğü çalışmalar­ı uzaktan ve halkın içinden izlemeye çalışıyoru­m. Gittiği her yerde en başta verdiği şu sözün karşılık bulduğunu görüyorum:

“Öyle ‘Arada bir İstanbul’da olayım’ demek yok. İstanbul’un her anın da hep yanında olacağız. İhmalkârlı­k dönemi bitecek. Enerjimizi, bizi ilgilendir­meyen konulara değil, İstanbul için çalışmaya harcayacağ­ız. Özverisizl­ik dönemi bitecek. Bizim mişle, mışla, cekle, cakla işimiz yok. Tam zamanlı belediye başkanlığı yapacağız...”

Esnafından işçisine, ev hanımından öğrencisin­e sokaktaki insan Kurum’a, yap tığı işlerden dolayı güven duyuyor ve bunu da açıkça ifade ediyor. Bir berberin söyledi ği şu sözler İstanbullu­nun bakışını özetliyor:

“Adam sahadan geliyor. Bu yüz den güven veriyor. Söz verdiyse yapar, çünkü yapmış... Depremde yıkılma yan TOKİ evleri ortada.”

Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye