Sabah

Merkez Bankası ve iletişim...

- GZLEM DOĞANER o]lem.doJaner#aKaber.com.tr TZitter #o]lemdoJaner

Merkez Bankası’nda )atih Karahan ile yeni dönem başladı. Zor bir dönem, kritik bir atama...

Merkez Bankası bir ülkenin en strateMik en teknik kurumların­dan biridir. Ve kamuoyunu sadece teknik olarak değil sözl olarak da en güçlü şekilde yönlendire­bilecek bir iletişim gücüne sahip olmalıdır. MB gerektiğin­de ketum gerektiğin­de bilgilendi­rici olmakta dengeli olmalıdır. Tüm dünyada böyledir.

Maalesef son dönemde Türkiye’de MB haberleri ekonomi sayfaların­dan farklı sayfalara kayınca bir kez daha iletişimin önemine şahit olduk.

Doğrusu, hem Erkan’ın ayrılışı hem kamuoyu beklentile­rinin yönlendiri­lmesi hem de Karahan’ın hızla atanması cuma gecesi birkaç saatte çok etkili bir iletişimle gerçekleşt­i. Hem içeriye hem dışarıya mesajlar hızla iletildi.

Öyle görünüyor ki bundan sonra iletişim MB’nin en kritik alanı olacak.

Yeni başkan Karahan, göreve atanmasını­n ardından ilk değerlendi­rmesinde,

“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarın­ı sağlamaktı­r.

Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasy­onu sağlamaya yönelik çalışmalar­ımıza kararlılık­la devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizl­e uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentile­rini ve fiyatlama davranışla­rını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünd­e herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğ­iz” mesajını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek de “Başkan ve ekibine gvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımı­zı kurumlar arası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Karahan’ın en büyük sınavı elbette enflasyonl­a olacak. Bugün yılın ilk enflasyonu açıklanaca­k. Perşembe günü Karahan, yılın ilk enflasyon raporuyla görünümde bir revizyon olup olmadığı konusunda kamuoyunun önüne çıkacak. Sadece piyasaları­n değil, tüm Türkiye’nin ve hatta yabancı yatırımcın­ın gözü bu toplantıda olacak.

Hayırlı olsun, memlekete katkısının yüksek olmasını diliyorum.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye