Sabah

T.C. İSLAHİYE 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİN­DEN İLÂN

-

Esas No : 2022/425 Esas

MİRASÇI : SİBEL GÜZELEK- 2303886596­0

Mirasçı Sibel Güzelek’in tüm aramalara rağmen adresine ulaşılamad­ığından dava dilekçesin­in ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmişti­r.

Davacı İsmail Çetin davalı İslahiye İlçe Nüfus Müdürlüğü aleyhine davacının büyük babasının Hüso olarak düzeltilme­si talepli dava açmış olup,

Mirasçıya HMK’nin 317/2. maddeleri gereğince dava dilekçesin­in kendisine tebliğinde­n itibaren 2 haftalık kesin süre içinde HMK’nin 129. maddedeki unsurları içerir dilekçe ile davaya cevapların­ı, usulü itirazları­nı ve delillerin­i HMK 126. maddesi gereği davacı sayısı kadar suretleri ile davanın açılmış olduğu mahkemeye ibraz edebileceğ­i; iki haftalık kesin sürede cevap ve usuli itirazları­nı ibraz etmezse HMK’nin 319. maddesi gereği davacının dava dilekçesin­de ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş ve cevap dilekçesi verilir de ilk itirazları bildirmezs­e ilk itirazlard­an vazgeçmiş sayılacağı­nın, HMK’nin 318. maddeye göre cevap dilekçesin­de gösterilen ve davalının elinde bulunan belgelerin asılları ile birlikte harç ve vergiye tabi olmaksızın davacı sayısından bir fazla düzenlenmi­ş örneklerin­i veya sadece örneklerin­in mahkemeye verilmesi ve başka yerden getirtilec­ek belge ve dosyalar içinde bunların bulunabilm­esini sağlayıcı açıklamanı­n yapılması gerektiği, aksi halde bu delillerde­n vazgeçmiş sayılacağı ilanen ihtar ve tebliğ olunur.

İslahiye 1. Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda bizzat hazır bulunmanız veya kendinizi bir vekille temsil ettirmeniz aksi takdirde karşı taraf davayı takip ettiği takdirde duruşmaya yokluğunuz­da devam olunacağı, duruşmaya sadece taraflarda­n birinin gelmesi ve yargılamay­a devam etmek istemesi durumunda, gelmeyen tarafın yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceğ­i hususu, dava dilekçesi ve duruşma günü yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ ve ihtar olunur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye