Sabah

CHP’de ‘ganimet’ savaşı

-

CHP’deki “ganimet” savaşı nın en acı örneği İstanbul Büyükçekme­ce’de yaşandı. Son iki hafta içinde Büyükçekme­ce Belediyesi­yle ilgili bir “yolsuz luk” operasyonu medyada yer aldı. Okuyunca insanın kanı nı donduran bu olay üzerin de ne yazık ki fazla durulmadı. Oysa deprem tehlikesin­in konu şulduğu İstanbul’da böyle bir olay nedeniyle “kıyamet” kop malıydı. Çünkü Büyükçekme­ce Eskice’deki değeri 8 milyarı aşan 144 villa yapılmış ve her villa en az 60 milyona satılmış. Oysa temeli bile yok.

Bu gerçek geçen yıl bir kişinin Cumhuriyet Savcılığın­a yaptığı şu ihbar üzerine ortaya çıkmış:

“İlçedeki Eskice ve Çakmaklı mahalleler­inde devam eden inşaatlara zemin etüdü yapılmadığ­ı ancak yapılmış gibi gösterildi­ği, rüş vet karşılığı usul ve yasaya uygun olmayan zemin temel leri atıldığı, yapı denetim fir malarının sahte ruhsatlar hazırladığ­ı ve belediyede­ki bazı görevliler­in müteahhit leri rüşvet karşılığı belli bir kişinin firmasına yönlendir dikleri”

Bu dehşete göz yuman ise CHP’nin Büyükçekme­ce Belediyesi. Büyükçekme­ce Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın soruş turmasıyla aralarında bir başkan yardımcısı­nın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Peki bu işin asıl sorumlular­ı ne yaptı?

Hatırlayın bir başkan yardım cısı yaşlı bir kadının boğazını sıktı, ona müdahale eden A Haber muhabiri ise tekme tokat dövüldü.

Büyükçekme­ce Belediye Başkanı Hasan Akgün’e gelince, cevabı tam bir vurdum duymaz lık örneği:

“İnsanlık halidir. Hata varsa herkes o hatasını düzeltmek için yola çıkar, özür diler, düzeltir”

Ama daha vahim olan Akgün’ü 7’nci kez başkan adayı yapan ve İstanbul’a dep rem için 100 bin konut sözü verip yapamayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cevabıydı:

“Hasan Akgün başkanı mıza geçmiş olsun diyoruz. Onun yanındayız”

Akıl alır gibi değil. Göz göre göre ölüm evleri yapılmasın­a izin verenler hala İstanbullu­dan oy isti yor, aday olabiliyor...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye