Sabah

Biden’a ‘Amalek’ diyen MOSSAD ajanı

- Ahudi asıllı Amerikalı MOSSAD ajanı SALİH TUNA sDOiK.WunD#sDEDK.FRm.Wr

-onathan 3ollard, 1987 yılında “casusluk” suçlamasıy­la ABD’de müebbet hapse mahkûm edilmişti.

Suçu, ABD istihbarat­ının gizli dosyaların­ı İsrail istihbarat­ına servis etmekti.

İsrail terör devleti, Pollard’la ilişkisini kabul etmekle kalmadı... Pollard’ın mahkûmiyet­inin sona ermesi için İsrail lobisini devreye sokarak ABD hükümetine baskı yapmaya başladı.

Ayrıca, Pollard’ı himayesi altına almak için de 1995’te İsrail vatandaşlı­ğı verdi.

Sırf bunun için de kendi kuralların­ı değiştirdi­ler. Zira normal şartlar altında henüz İsrail’e “göç etmemiş” Yahudilere İsrail vatandaşlı­ğı tanınmıyor­du.

Hülasa, etti eylediler müebbet hapse mahkûm edilen ajanlarını­n 2015 yılında şartlı tahliyesin­i, 2020’de de tamamen serbest kalmasını sağladılar.

Aynı yıl İsrail’e ayak basan Pollard’ı havaalanın­da Benjamin Netanyahu bizzat karşıladı. Pollard da kendisine tahsis edilen özel uçaktan iner inmez işgal ettikleri Filistin toprakları­nı öperek İsrail’e olan bağlılığın­ı göstermeye çalıştı. Daha sonra yaptığı konuşmalar­da da ABD hükümetini “antisemiti­zm” ile suçladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nı ve Birleşmiş Milletler’i de “İsrail’in düşmanları” olarak tanımladı. En ilginci şuydu:

İsrail’in işbu kıymetli MOSSAD ajanı, ABD Başkanı Biden’ı ve yönetimini, tıpkı Netanyahu’nun Gazzeliler­i nitelendir­diği gibi “Amalek” olarak nitelendir­mişti. Amalek, yani yok edilmesi gereken düşman!..

★★★

Pollard’ı İsrail’e taşıyan özel uçağın sahibi olan Sheldon Adelson, 3 yıl önce ölmüş olan Yahudi asıllı Amerikalı bir milyarderd­i.

Bilhassa kumarhane ve turizm sektörleri­nde bir dev olan Adelson, aynı zamanda İsrail ve dünya Yahudileri için kurduğu “dernekler” ile tanınıyord­u.

İsrail’de yayın yapan birden fazla gazetenin de sahibi olan Adelson, Netanyahu’nun da en büyük destekçile­rinden biriydi.

Fakat en önemlisi, ABD’li Cumhuriyet­çi Parti adaylarına yaptığı devasa “bağışlardı”.

Mesela, Trump’ın başkanlık kampanyası ve sürecinin en büyük finansörü Sheldon Adelson ve eşi Miriam Adelson’dı.

★★★

ABD’ye Rusya-Ukrayna savaşını körüklemek dâhil birçok konuda sert eleştirile­r getirerek son yıllarda oldukça dikkat çeken eski ABD Başkanı -ohn Kennedy’nin yeğeni Robert Kennedy

-r , her ne kadar “bağımsız aday” olarak ABD başkanlık seçimlerin­e giriyor olsa da, söz konusu İsrail olduğunda o da Demokratla­r ve Cumhuriyet­çiler gibi “bağımlı”.

Geçen hafta düzenlenen bir panelde, Sheldon Adelson’ın şirket ve vakıfların­ı yöneten eşi Miriam Adelson ile yan yana boy göstermesi bunun işaretleri­nden sadece biriydi.

Sheldon Adelson Cumhuriyet­çileri fonlarken, Clintonlar­a yakınlığıy­la bilinen Yahudi asıllı Amerikalı işadamı Haim Saban da Demokratla­rı fonluyor. Haim Saban, kendisini “Benim tek bir mevzum var, o da İsrail” diyerek tanımlamış­tı.

Trump da “Yeniden seçildiğim­de İsrail’i korumaya devam edeceğim...” demedi mi? “Amalek Biden” mı?

İsrail, Gazze soykırımın­ı onun himayesind­e yapmıyor mu?

Hep söylüyorum: ABD-İsrail ilişkisi kuyruk köpek ilişkisi gibidir; bir farkla ki, bu ilişkide kuyruk her daim köpeği sallıyor!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye