Sabah

Başarılar Fatih Bey... Gaye Hanım’dan kalan dersler...

-

umhuriyet Merkez Bankası’dır adı. Cumhuriyet kurumudur. İnsanların gelip geçiciliği­nin, milletin parasının değe rini korumanın ise ebedi olduğunun ispa tıdır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan )atiK KaraKan’a başarılar diliyoruz. Onun da gayreti ile elde edilecek neticenin ise hepimizin başarısı olacağını asla unutmuyoru­z.

TCMB’nin ilk kadın başkanı +aIi]e *aye Erkan’ın görevden affını istemesi biraz burukluk yaratsa da Ankara’da sorum luluk üstlenecek yönetici adayları için ders lerle dolu.

Şunu belirtmeli­yim ki... Sn. Erkan göre vinden ayrılmak durumunda kaldığını beyan ederken Sn. Cumhurbaşk­anımızın kararna mesinde “görevden alınma” ifadesinin bulunması özlük hakları ile ilgili. Sn. Erkan, en az iki yıl süreyle (veya yeni bir işe başla yıncaya kadar) özlük hakkından yararlana bilecek. Bu derece kritik bir görevi üstlenen ismin, ilk günlerin şokuyla mağduriyet yaşa masının önüne geçilecek. Ki devletimiz­in bence en doğru uygulamala­rından biridir bu.

Kişilerden arındırara­k devam ede cek olursak

Esas olan milletten yetki alan siyasi irade ve oradan neşet eden kamusal gücün sınırlarıd­ır.

Alanında yetkin olmak, iyi bir yöneti ci olmanın teminatı değildir. Yönetim sana tı, “ortamı, kişileri, kurumları, kamu oyunu” aynı anda ve kesintisiz gözetmeyi gerektirir.

Hangi haklı gerekçe sunulursa sunul sun, devlet işleri ile aile işleri birbirinde­n kes kin sınırlarla ayrılmak zorundadır. Neden? Milletin ağzı torba değil ki büzesin!

Medya ve iletişim idaresi, mutlak güven ve uzmanlık gerektirir. PR için akla cin fikirler ya da aktörler iyi etüt edilmezse fırsat kadar tehdit de barındırır.

Esas olan ekonomik programdır. Kişisel imaj ve uluslarara­sı çevre, programın başarısına katkı verdiği ölçüde değerlidir.

Son olarak... Devletin her kademe sinde kadın yöneticiye olan ihtiyaç sürmek tedir. Tekil örneğin özel mazeretler­i, kadınla rın cesaretini kırmamalıd­ır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye