Sabah

Hayat dediğin: Bir an öncesi ile bir an sonrası!

- OKAN MÜDERRİSOĞ­LU okan.muderrisog­lu@sabah.com.tr

$llah bu güzide milleti bir daha ben zer acılarla imtihan etmesin. Ve bil hassa verdiği aklı kullanmakt­an da mahrum bırakmasın. Maalesef, nasihat le değil musibetle öğrenen bir tarafımız var. Yani, bedel ödemeden tam kıpırdamıy­o ruz. Geride ise “Sesimi duyan var mı?” çığlıkları ve gözyaşları bırakıyoru­z. Beton ve camın birbirine geçtiği, insanın iliklerine işleyen o an yok mu? İşte hayat, “%ir an öncesi ile bir an sonrası” arasında sıkı şıp kalıyor.

Elbette sitem edilecek yanlarımız kadar övgüyü fazlasıyla hak eden karakteris tik özellikler­imiz de mevcut. Devlet 0illet Dayanışmas­ı meselâ. Vatanın birliği ve beraberliğ­i söz konusu olduğunda, gözü nü kırpmadan ileri atılan, fedakâr insanları mız meselâ...

6 Şubat 2023. Asrın felâketini­n üstün den bir yıl geçti. Yüreklerde­ki sızı hâlâ taze. Lakin... Acıların ilâcı paylaşılma­sında gizli. Tek bir ferdini bile kaderine tek etmemek için didinen, derdi ile dertlenen devletin var lığı yadsınamaz bir gerçek. Kabul! Yıkımın büyüklüğü ve yaygınlığı karşısında, hava şartlarını­n ağırlığı ve ulaşım altyapısın­ın yer yer çöküntüye uğraması nedeniyle ilk saat lerde her şey mükemmel değil, beklenti ise çok yüksekti. Zaten hiçbir devlet, bu kadar geniş çaplı travmayı bir iki günde kontrol altına alamazdı. İşte o dakikalard­a Türk Milleti’nin bin yıllık genetik kodları devreye girdi. En sade vatandaşın­dan en yetkilisin­e kadar süratle seferber olmayı başaran kitle ler can kurtarmak, yaralara merhem olmak için yollara döküldü.

9e son bir not...

Gündemi, asla siyasileşt­irmek niyetin de değilim. Fakat önemsediği­m bir husu su da vurgulamad­an geçemeyece­ğim... Türkiye’miz yerel seçime giderken ana muhalefeti­n aday ve koltuk kavgası ile meşgul olması, Cumhurbaşk­anı 7ayyiS Erdoğan’ın dün olduğu gibi, bir yıl sonra bugün de sahada ayak basmadık yer bırak maması başlı başına bir gösterge değil mi?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye