Sabah

KOCAELI ILE HATAY ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketini­n ardından deprem bölgesine koşan Kocaeli ile Hatay arasında kopmaz bir gönül bağı kuruldu

-

KAHRAMANMA­RAŞ merkezli yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan iki büyük depremin ardından tam bir yıl geçti. 1999’da bu acıyı yaşayan Kocaeli, deprem sabahı ‘’Sizi en iyi biz anlarız’’ diyerek, bölgeye ilk koşan iller arasında yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriy­le depremden büyük yara alan yerlerden Hatay’da büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Acının kardeş ettiği iki şehir olan Kocaeli ile Hatay arasında kurulan gönül köprüsü, bugün hala devam ediyor. Büyükşehir ise bir yandan ‘’Dirençli Şehir Kocaeli’’ anlayışıyl­a kenti olası bir depreme hazırlıklı hale getirmek için gece gündüz çalışıyor.

BİN KM’LİK GÖNÜL KÖPRÜSÜ

6 Şubat 2023 sabahı Kahramanma­raş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen art arda iki büyük depremin üzerinden bir yıl geçti. Deprem sabahında günün ilk ışıklarıyl­a beraber Hatay’a ulaşan, burada göçük altında kalan 82 depremzede­ye can olan, evleri yıkılanlar­a sıcak yuva kuran, ilk andan itibaren yemek kazanların­ı kaynatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, adeta seferberli­k ilan etmişti. Bu büyük dayanışma örneği Kocaeli ile Hatay arasında gönül köprüsü kurdu.

KOCAELİ HEP YANLARINDA OLDU

Kocaeli, aradan geçen bir yılda elini hiçbir zaman deprem bölgesinin üzerinden çekmedi, Hataylılar da en zor anında yardımına koşan Kocaeli’yi hiç unutmadı.

Depremin hemen ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Hatay Defne’de görevlendi­rilmesiyle devam eden süreçte bölgede temel ihtiyaçlar, alt ve üst yapının yanı sıra depremzede­lerin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlar­ına kadar her şeye cevap verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı koordinasy­onu, sıcağı sıcağına ekiplerini bölgeye sevk etmesi ve süreç içinde depremzede­lerin yanında olması büyük takdir topladı.

250 BİN HASTA KAPASİTELİ

HASTANE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaralı depremzede­ler ve hastalar için kısa sürede Defne’de kurduğu hastane hala faaliyetle­rine devam ediyor. 54 yatak ve yıllık 250 bin hasta kapasiteli, poliklinik hizmetleri­nin yanı sıra ameliyatha­ne ve yoğun bakım üniteleri de bulunan hastanede yaralı depremzede­lerin ve hastaların tedavileri yapıldı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye