Sabah

CENGİZ PARASININ KARŞILIĞIN­I VERİYOR İCARDİ GAZA BASMALI YOKSA YERİNİ KAYBEDER

ALİ GÜLTİKEN F.Bahçe, Cengiz Ünder’i değerinde (15 milyon Euro) transfer etti. Ne kadar etkili bir futbolcu olduğunu herkese gösterdi Vinicius’un da takıma katılması sonrası Arjantinli yıldıza bir rakip daha çıktı. Sahada kalmak istiyorsa çok çalışmalı

- Örnek Ndombele...

Fenerbahçe’de Cengiz Ünder büyük bir patlama yaptı. Hatta yıldız oyuncu için “15 milyon Euro az, ucuza alınmış” yorumları da yapıldı. Siz ne düşünüyors­unuz bu konuda?

ALİ GÜLTİKEN: Cengiz Ünder’in değe rinde alındığını düşünüyoru­m. Ne kadar etki li bir futbolcu olduğunu, oynamaya başladı ğı andan itibaren gördük. Fenerbahçe’nin bu sezon tereddütte yer bırakmayac­ak futbolcu lara ihtiyacı vardı. Cengiz’in şöyle bir farkı var; en yüksek ödenen bonservis bedeli ola rak şampiyonlu­k mücadelesi­nde ciddi katkı yapması bekleniyor­du. Bunu da başarıyor.

GÜRCAN BİLGİÇ: Cengiz iyi değil, büyük oyuncu. Cengiz duraklama devrini bitirdi. Yaşadığı şehirde oynamaya başlaması ile aidiyetini ve sorumluluk duygusunu yükse ğe çıkardı. Yeteneğini de buna ekleyince müt hiş bir ‘silah’ haline geldi. Bonservis rakamları görecedir. Ama formda olduğunda dünyanın her takımında oynayabile­cek oyuncu için 15 milyon Euro düşük bir rakam.

İSKENDER GÜNEN: Cengiz, Altınordu’dan yetişen, ardından Başakşehir’de oynadığı oyunla yurt dışına transfer olan yetenekli Türk oyunculard­an birisi. Sezon başında şanssız bir şekilde sakatlandı. Ardından ise görev aldı ğı maçlarda eleştirild­i. Ama bugün ortaya koyduğu performans, ne kadar yetenekli ve değerli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

BÜLENT TİMURLENK: Cengiz güçsüz başladı, sakatlandı ve kendini bulması uzun sürdü. Bir oyuncu için “15 milyon Euro” etmez ile 7 gol attık tan sonra “15 milyondan fazla eder” demek manalı değil. Marsilya’nın yaz döneminde en büyük satışıydı, 15 milyon istemişler, Fenerbahçe de vermiş. Satanın ne iste diği kadar alıcının da ne vereceği önemli. Boey’in piyasa değeri transfer pazar lıkları başlarken 22 milyon du, 30 milyon artı bonu sa gitti. Dzeko’nun gol atamadığı maçlarda Cengiz tabelayı değiştiren adam. Kendisinde­n de istenen bu ki

İrfan Can kulübede başlıyor.

GÜRCAN BİLGİÇ

G.Saray, Vinicius ve Aurier’i aldı. Aurier, Boey’in boşluğunu doldurur mu? Vinicius, formu düşen İcardi’nin yerini alabilir mi?

GÜRCAN BİLGİÇ: Aurier, Boey’e göre orta kalitesi daha yüksek ama tempo olarak daha düşük bir oyuncu. Takıma farklı şekilde katkıları olacak. Vinicius da yüksek toplarda etkili, kuvvetli bir forvet. Bu ikilinin öne çıkan yetenekler­i ile birbirleri­ni tamamlamas­ı bekle nir. Kapalı defanslara karşı oyna dığınızda İcardi de Aurier’den faydalanır. İcardi, Zaha’dan sonra, bir rakip daha bulacak rekabet içinde. Birinci santrfor olarak kalmak istiyorsa, bu hali ile işi zor.

İSKENDER GÜNEN: Bizde yıllardır yabancı transferle­rinde büyük yanlışlar yapıyorlar. Çünkü transfer edilirken oyuncunun bulunduğu durum değil kariyeri öne çıkmakta.

Halbuki alacağınız yabancı oyuncu nun geçen sezon gösterdiği perfor mans öne alınmalı. Şu an kadroya katı lan iki oyuncunun da son durumları göz önüne getirildiğ­inde, ne yapacak ları meçhul. Bir de devre arası yapılan transferle­rin yanlışlığı ortadayken...

BÜLENT TİMURLENK: Rekor fiyatla sattığınız adamın sizin için ne kadar değerli olduğunu bilen bir Bayern Münih vardı pazarlık masasın da. Galatasara­y’ın Boey varken de gerçek bir yedek sağ beki yoktu. 4 aylık kısa lig maratonu ve Avrupa için bonservisi olmayan, tecrübeli bir sağ beki, Aurier’i seçmek kötü stra teji değil. Bakambu’ya teklif gelme se Carlos Vinicius gündeme gelmezdi. Farklı tipte santrforla­r. Sıkışan oyun da İcardi’nin yanında yüksek toplara hakimiyeti­yle rakip savunmayı dağıta bilecek özelliğe sahip. İcardi yokken iç sahada evet ama deplasmand­a İcardi yoksa Zaha ile oynar Okan Buruk... Trabzon’da olduğu gibi.

 ?? ??
 ?? ?? Bu sezon Galatasara­y’da tüm kulvarlard­a 18 kez fileleri havalandır­an Mauro İcardi, 7’sini penaltıdan kaydetti. Arjantinli yıldız, son 5 golünün 4’ünü bu şekilde ağlara yolladı.
Bu sezon Galatasara­y’da tüm kulvarlard­a 18 kez fileleri havalandır­an Mauro İcardi, 7’sini penaltıdan kaydetti. Arjantinli yıldız, son 5 golünün 4’ünü bu şekilde ağlara yolladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye