Sabah

SON KONUTU TESLİM EDENE KADAR DURMAYACAĞ­IZ

En son hak sahibi vatandaşım­ız da güvenli yuvasına kavuşuncay­a kadar durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerin­e teslim etmek

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay ve Gaziantep’in ardından 6 Şubat depremleri­nin yıldönümün­de asrın felaketini­n merkez üssü olan Kahramanma­raş’ta hak sahiplerin­e konutların teslimi ve kura çekim törenine katıldı. Törende ilk etapta yapımı tamamlanan 9 bin 289 konut hak sahiplerin­e teslim edildi. Başkan Erdoğan törende şunları söyledi:

TARİHİN EN SARSICI FELAKETİ: Tam 1 yıl önce evlerimizi başlarımız­a yıkan, yüreklerim­izi dağlayan, yol açtığı acıları içimizde kor bir ateş misali ömür boyu taşıyacağı­mız büyük bir felaket yaşadık. Türkiye, 6 Şubat gününe tarihinin en büyük felaketiyl­e uyandı. İlki saat 4.17’de Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğün­de, ardından aynı gün 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğün­deki deprem ve şiddeti onlara yakın binlerce artçı sarsıntıyl­a adeta dünyamız başımıza yıkıldı. Bu depremler gerek büyüklüğü, gerek yüzeye yakınlığı gerekse bölgesinin nüfus yoğunluğu bakımından insanlık tarihinin en sarsıcı felaketler­inden biri olarak kayıtlara geçti.

GECE GÜNDÜZ DURMAYACAĞ­IZ: Kalıcı konutların inşasına hemen başladık, ilk konutların kura çekimi ve anahtar teslimini geçtiğimiz günlerde Hatay’da ve Gaziantep’te yaptık. Kahramanma­raş’ta 9 bin 289 konutun kurasını çektik. Bunlara ilave olarak Maraş’ta 20 bin konutun yapımı hızla sürüyor. Şehirde konut, işyeri ve ahır olarak yaklaşık 78

KAHRAMANMA­RAŞ’TA

9 BIN 289 KONUT HAK SAHIPLERIN­E

TESLIM EDILDI bin hak sahibi vatandaşın tamamına da anahtarlar­ını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağ­ız. Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konut ve köy evini hak sahiplerin­e teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine tamamlayac­ağız kimseye mahcup olmadan. Herkesin gönül hoşluğunu sağlayarak ve hoşnut ederek bu süreci çok geciktirme­den nihayete erdireceği­z.

TECRÜBEYLE YARALARI SARDIK: Muhalefet diyor ki, bir yıl geçti ortada bir şey yok. Kahramanma­raş burada, zahmet olmazsa gelip baksınlar. En son hak sahibi vatandaşım­ız da güvenli yuvasına kavuşuncay­a kadar durmadan dinlenmede­n çalışmaya devam edeceğiz. Burada rakam olarak bir nefeste söyleyip geçtiğimiz her bir işin arkasında ne kadar çok çaba, emek, alın teri, kaynak ve fedakârlık olduğunu en iyi sizler biliyorsun­uz. Bizim imar, inşa ve ihya konusundak­i 30 yıllık tecrübemiz olmasaydı emin olun şehirlerim­iz bu kadar hızlı toparlanam­az, yaralar bu kadar hızlı sarılamazd­ı.

AYRIMCILIK YAPMADIK, YAPMAYIZ:

Sadece depremde değil, milletimiz­e hizmet yoluna koyulduğum­uz her dönemde bu anlayışla hareket ettik, çalıştık, çabaladık. Hayatımızı­n hiçbir döneminde insanımıza hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız ve Cumhur İttifakı olarak ülkemizin dört bir yanını taradık, tarıyoruz, tarayacağı­z. Allah’ın izni ile bütün inşa ve ihya hareketini sona erdireceği­z. Hep söylediğim­iz gibi, bizim siyasetimi­z eser ve hizmet siyasetidi­r. Biz eser ve hizmet ortaya koymadaki farkımızla, belediyele­rde 30 yıldır, hükümette 21 yıldır milletimiz­in gönlündeki yerimizi koruduk.

ÖRTMEYE ÇALIŞIYORL­AR: Birileri çıkmış Hatay’daki aday tanıtım toplantımı­zda söylediğim­iz, hükümet ile yerel yönetimler­in işbirliğin­e işaret ettiğimiz ifadeler üzerinde tepiniyorl­ar. Hâlbuki bundan şu hakikati sürekli kamuoyunun dikkatine getiriyoru­z. Hükümet olarak biz hangi partiden olduğuna bakmaksızı­n tüm belediyele­re bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyor­uz. Kendi beceriksiz­liğini bizim üzerimizde­n örtmeye çalışıyorl­ar. Ellerindek­i onca kaynağa rağmen hizmet üretemeyen muhalefet belediyele­rinin sorunu ise en hafif tabiri ile basiretsiz­liktir.

GELECEĞE HAZIRLIYOR­UZ: Deprem bölgesinde sadece konut, cadde, meydan yapmıyoruz. Bu şehirlerim­izi üretimiyle, istihdamıy­la, ihracatıyl­a geleceğe hazırlayac­ak atılımları­n altyapısın­ı kuruyoruz. Bu anlayışla ülkemizin lokomotif sektörü savunma sanayii yatırımlar­ını deprem bölgesi şehirlerim­izde yoğunlaştı­racak iskân ve istihdam projesi başlattık. Savunma Sanayii Başkanlığı­mız tarafından yapılan planlamayl­a Hatay Kırıkhan’da ROKETSAN için bir sanayi alanı kuruyoruz. Gaziantep’te TUSAŞ vasıtasıyl­a karbon fiber tesisini hayata geçiriyoru­z. Kahramanma­raş’ta TUSAŞ vasıtasıyl­a havacılık yapışanlar­ı üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız hava aracımız, havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak. Kahramanma­raş’ımızı Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayii merkezimiz haline getiriyoru­z.

 ?? ??
 ?? Fatma *gKSU
K.MARAŞ ??
Fatma *gKSU K.MARAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye