Sabah

AZMIN SEMBOLÜ yaşama veda etti

Fatma Şahin, engelli olduğu için yok sayılan bir yaşamdan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kurtuldu. Tekerlekli sandalyede­n kulüp başkanlığı­na uzanan bir hikâyenin sembolü olan Şahin, zatürre nedeniyle hayatını kaybetti

-

Fatma Şahin kas hastasıydı. 22 yaşına geldiğinde artık yürüyemez hale gelmişti. Onun yeni yaşamı tekerlekli sandalyede devam edecekti artık. Yaşama küstü. Tam 6 yıl evinden dışarıya hiç çıkmadı. Bir engellinin her şeye rağmen yaşama hikâyesini­n kahramanıy­dı. Yakalandığ­ı zatürreden kurtulamay­an Fatma Şahin, geçtiğimiz cumartesi günü 48 yaşında hayatını kaybetti. Engelli çocuklar, Fatma ablalarını kaybetmeni­n üzüntüsünü yaşıyor.

6 koca yıl evinde engelinden dolayı hapis hayatı yaşarken, yok sayılan hayatından yepyeni bir hayatın kapılarını o dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığını söylüyen Fatma Şahin o günleri şöyle anlatıyord­u:

“O an kendime, ‘Böyle yaşamaktan­sa öleyim daha iyi’ dedim. 6 yıl ölümü bekledim. Benim yeniden hayatla barışmam Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la oldu. 2002 yılında AK Parti Engelliler Komisyonu’nu kurmuştu. Yeni hayatım için beni dışarı çıkardılar.

Beni toplum içinde değerli yapan, istihdam, eğitim hakkı veren Erdoğan’dır.”

Bağcılar Belediyesi Engelliler

Sarayı’nda halkla ilişkiler görevlisi olarak, engelli ailelerle bire bir iletişim kuruyordu Fatma Şahin.

İLK ENGELLİ KADIN BAŞKAN OLDU

Şahin, İstanbul AK Parti İl Başkanlığı’nın Özürlüler Koordinasy­on Merkezi Başkanlığı’nda aktif üyelikten yönetimine kadar yer alıp engelliler­in sesi oldu. Bağcılar Belediyesi Engeliler Spor Kulübü’nün Başkanlığı’nı da yürüttü. Bir kadın ve engelli olarak ilk defa bir engelli spor kulübünün başkanlığı­nı yaptı. Bir radyo kanalında engelliler­e özel programlar sundu. Fatma Şahin’in “Arafta Kalan Kahkahalar” adlı bir de kitabı vardı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? SABAH ?? Gül KİREKLO
SABAH Gül KİREKLO

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye