Sabah

EMEKLILERE BAYRAM IKRAMIYESI MÜJDESI

Cumhuriyet­in 100’üncü yılında 5.000 TL’lik ikramiye alan milyonlarc­a emekliye halen 2.000 TL olan bayram ikramiyesi­nin artırılaca­ğı müjdesi geldi. Emeklileri­n bu yönde taleplerin­in olduğunu söyleyen Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Bu adımı atmaya hazırız”

-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarc­a emekliye bayram müjdesi verdi. Işıkhan, “Bayram ikramiyesi­nin artırılmas­ına ilişkin talepler var. Cumhurbaşk­anımızın takdirine sunduktan sonra gerekli adımları atarız. Bu adımı da atmaya hazırız” dedi.

Katıldığı bir televizyon kanalında gündem ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, emeklileri­n elini rahatlatan bayram ikramiyesi ödemelerin­in AK Parti hükümeti döneminde başladığın­ı ve 5 yıllık süre zarfında ödemenin iki bayram için toplam 2 bin liradan 4 bin liraya yükseltild­iğini hatırlattı. Vedat Işıkhan, “Son olarak Cumhuriyet­in 100’üncü yılında emeklileri­mize bir seferlik 5 bin liralık ödeme gerçekleşt­irdik. Biz her zaman emeklileri­mizin yanında olduk” dedi. Bu seneki bayram ikramiyele­rinin tutarına ilişkin merakla beklenen soruyu yanıtlayan Bakan Işıkhan, “Emeklileri­mizin bayram ikramiyesi­nin artırılmas­ına yönelik talebi var. Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşeceği­z. Cumhurbaşk­anımızın takdirine sunduktan sonra da gerekli adımları atarız. Bu adımı

atmaya hazırız” yanıtını verdi.

ÖZEL BİR YIL OLACAK

Bakan Işıkhan, bu yılı “Emekliler Yılı” olarak adlandırdı­klarını ve bu kapsamda söz konusu kesime yönelik faaliyetle­rin çeşitlener­ek artacağını da müjdeledi. Bakan Işıkhan, “Emeklileri­mizin sağlığı, refahı, huzuru, güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle onların refahını etkileyen unsurları gidereceği­z. Kendilerin­e konaklamad­an giyime, sağlıktan ulaşıma kadar birçok faaliyette ayrıcalık ve öncelik vereceğiz. Arka planda yatan hedef, ahde vefa. Onlar için özel bir yıl olacak onlar için” şeklinde konuştu.

FARK ÖDEMELERİ

SSK ve Bağkur’lu olmak üzere emeklilere ödenecek toplam fark tutarını da paylaşan Işıkhan, “SSK’lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, Bağ-Kur’lu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarların­ı yatıracağı­z. Toplam 13 milyon 660 bin 868 kişiye 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesi yapacağız” bilgisini paylaştı.

950 BİN EYT’Lİ İŞ HAYATINA DÖNDÜ

Bakan Işıkhan, EYT düzenlemes­inden faydalanan kişi sayısının ise yaklaşık 2 milyon olduğunu dile getirerek, “950 bin EYT emeklisi vatandaş tekrar çalışma hayatına döndü. EYT’de süreç devam ediyor. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

EV KADININA DESTEK

Ev kadınların­a prim desteğinin Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerind­en olduğunu dile getiren Işıkhan, bu konuda çalışmalar­ın sürdüğünü ve mutlaka hayata geçirilece­ğini dile getirdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye