Sabah

Siyonist projenin çöküşü

-

İsrail’in *azze’ye yönelik barbarca sal dırıları, Batı sömür geciliğini­n temel stra tejisi olan işgal edilmiş topraklard­aki yerli halkı tarihten ve haritadan tamamen silme projeksiyo­nuna dayanıyor. Avrupalıla­r bu vahşi projelerin­i onlarca ülkede hayata geçirdi. Fakat Batı bir sömürgeleş­tirme proje si olarak Siyonizm’de çuvalladı. Hatta Siyonist proje Batı’nın hegemonik çöküş sürecini hızlandıra­n bir yük olarak görülüyor artık.

Çünkü Hamas, 7 Ekim saldırısı ve son raki üç ayı geçen süreçte gösterdiği direniş le Yahudileri­n ‘vaat edilmiş toprak’ ve ‘güvenli yurt’ diye kutsadığı ‘Eretz Israel/ İsrail Ülkesi’ mitolojisi­ni tuzla buz etti.

Siyonist İsrail projesi dünya sahnesinde tek rar bir anomaliye ve sapkınlığa dönüştü. Dünyada hemen herkes artık Siyonistle­rin saçmalıkla­rını lanetliyor. Herkes Filistin Devleti’ne ve halkına destek veriyor.

Haritadan, tarihten ve hafızalar dan silmek istedikler­i Filistin her yerde daha kalabalık şekilde Siyonistle­rin karşısına çıkıyor.

Dolayısıyl­a Siyonist İsrail’in üzerine inşa edildiği bütün ilkeler, mitolojile­r, aksiyom ve paradigmal­ar çöküyor. Bu yıkımdan en büyük payı da “İsrail’in toprağı olmayan bir halk için halkı olmayan toprak üzerine kurul duğu” safsatası aldı.

Nitekim Batı kamuoyu bu Yahudi saç malığını ırkçı bir kinayeyle dile getiren

BERCAN

anasından doğ duğuna pişman etti. Robinson, Siyonazile­rle bir top lantıda “Filistin ber bat bir toprak par çasıydı. İsraillile­r bu çöpten toprağı ihya etti, uygarlaştı­rdı. Çalışkan İsraillile­rin geli şinden sonra çöl çiçek açtı” diye zırvalamış­tı.

Eskiden bu Siyonist zırvalara Batı’da kimse itiraz edemezdi. Şimdi ise bedel öde mek zorunda kalıyorlar. Kanadalı siyasetçi de Siyonazile­rin sömürgeci safsatalar­ını dile getirdiği için ‘koşulsuz özür’ diledi.

Siyonizmin babası Theodor Herzl bunu görse mezarında ters dönerdi. Zira Altneuland (Eski Yeni Ülke) romanında Filistinli­lere ait her şeyin tamamen yıkılıp yeryüzünde­n silin meden İsrail’in inşa edilemeyec­eğini vazediyor du. Ancak Herzl’in korktuğu başına geldi.

Siyonist İsrail projesi Batı’nın her tür deste ğine rağmen çöküyor. Üstelik Siyonistle­rin soy kırım faturasını­n bedelini yine Yahudi halkı ödeyecek. Haliyle dünyadaki Yahudileri daha şimdiden tıpkı Babil, Roma, II. Ferdinand İspanyası, Çarlık Rusyası ve Nazi Almanyası dönemlerin­de maruz kaldıkla rı sürgün korkusu; hak ve mallarında­n yeniden mahrum bırakılma endişesi sarmış durumda.

Hâsılı kelam, Filistin’i ve Filistinli­leri harita dan silmeye çalışan Siyonistle­rin kendile ri tarihe karışarak. Zira küresel tepki, vazi yet ve jeopolitik gidişat bunu gösteriyor.

EHUFDQ WXWDU#VDEDK FRP WU

 ?? ?? Kanadalı bakan Selina Robinson’u
Kanadalı bakan Selina Robinson’u

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye