Sabah

AzerEayFan·da Aliyev kazandı Erdoğan kutladı

Ateşkes sürecinin konuşulduğ­u Gazze’de ölümden kurtulanla­r açlık ve susuzlukla savaşıyor.Çocuklar yollarda biriken çamurlu suları içiyor

- AZERBAYCAN’DA

atil İsrail, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 123 Filistinli­yi daha katletti. 7 Ekim’den bu yana öldürülenl­erin sayısı 27 bin 708 oldu. Bombalarda­n kurtulanla­r açlık ve soğuğa karşı yaşam mücadelesi veriyor. Gazzeliler artık içecek su da bulamıyor. Hayata tutunmaya çalışan Filistinli­ler, susuzlukla­rını sokakta biriken yağmur sularını ilkel yöntemlerl­e arıtarak gidermeye çalışıyor.

Öte yandan Hamas, arabulucu ülkelerin, erken cumhurbaşk­anı seçimi dün yapıldı. Azerbaycan­lılar, toplam 7 aday arasından 7 yıl Azerbaycan’ı yönetecek yeni cumhurbaşk­anını seçmek için sandık başına gitti. Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ’da da sandıklar kuruldu. Böylece 30 yıl aradan sonra ilk kez Azerbaycan’ın tüm toprakları­nda seçim yapıldı. Katılımın yüzde 76.73 olduğu seçimde sandık çıkış anketlerin­e göre Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev oyların yüzde 93.9’unu aldı. Sonuçların açıklanmas­ı üzerine şehir merkezine akın eden Bakülüler, müzik ve danslar eşliğinde Aliyev’in seçim zaferinı kutladı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev’i telefonla arayarak kazandığı zafer nedeniyle tebrik etti, hayırlı olmasnı diledi.

Gazze Şeridi’nde her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planını kabul ettiğini bildirdi.

İSRAİL KAN DÖKME PEŞİNDE

İsrail ise bu planı şiddetle reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifi sunan Hamas’ın isteklerin­i kabul etmenin İsrail için yeni bir kıyıma yol açacağını savunarak, 1 milyon Filistinli­nin sığındığı Rafah kentine ve kamplara saldırıya hazırlanma­sı için orduya emir verdikleri­ni söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye