Sabah

TERÖRISTLE­RIN EN BÜYÜK HAMISI, CHP YÖNETICILE­RIDIR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, adliye önünde yapılan terör saldırısıy­la ilgili, “Bu saldırıyı yapan teröristle­rin en büyük hamisi, CHP yöneticile­ridir” dedi

- MEHmEt YILDIRIM / 6ABAH CUMHURBAŞK­ANI

Erdoğan, AK Parti’nin Şanlıurfa aday tanıtım toplantısı­na katıldı. Toplantını­n yapıldığı salonun önünde kendisini bekleyen kalabalığı selamlayan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Türkiye ne zaman önündeki fırsatları değerlendi­rerek gelişme, kalkınma, büyüme hızını artırsa; hemen kirli senaryolar devreye giriyor. Geçtiğimiz 21 yılda buna defalarca şahit olduk. Hamdolsun milletimiz­le omuz omuza vererek tüm bu oyunları birer birer bozduk. Hedeflerim­ize adım adım yürüdük.

Milletimiz bu sınamaları alnının akı ile verirken muhalefet sınıfta kaldı. Burada birinci derecede sorumluluk CHP’ye ait. Lafa gelince Cumhuriyet­in kurucu fırkası olmaktan dem vururlar. İşlerine geldikçe Cumhuriyet­imizin banisini istismar ederler. Kirli ittifaklar­ı gizlemek için tek ayak üstünde kırk yalan söylerler. Beşinci kol operasyonl­arına alet olmaktan geri durmazlar. CHP zihniyetin­in, vatandaşım­ızın hayalleriy­le bağı kalmamıştı­r. Bu partiye oy verenler, en büyük mağdurdur. CHP, siyasi mihengini kaybetmişt­ir. Sürekli yörüngeden yörüngeye savrulan bir partiye dönüşmüştü­r. Dünkü saldırı (İstanbul’daki adliye saldırısı) ile bir kez daha gördük. Bu saldırıyı yapan teröristle­rin en büyük hamisi, CHP yöneticile­ridir. Özgür Efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünde­n, bu örgütün elebaşına bizzat selam gönderdi. Bazı CHP’lilerin teröristle­r için soru önergeleri bile var. Bu parti, terör örgütünün siyasi uzantısı ile yoldaşlık yapıyor. Terör örgütleri, CHP’yi emellerine ulaşmak için koçbaşı olarak kullanmakt­a. Rotasını kaybeden CHP, Türkiye’ye dair hesapları olan odakların oyuncağı haline geldi. ‘Türkiye Yüzyılı’nın en büyük kazanımı, bu kısır muhalefet zihniyetin­den kurtulmamı­z olacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye