Sabah

HIÇBIR AYRIM YAPMADAN YARALARI SARDIK

Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya çalıştık. Siyasi görüşüne, meşrebine, kökenine bakmaksızı­n yaraların sarılmasın­a odaklandık

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Harran Üniversite­si Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

GÖZLERİMİZ­İ DEPREM BÖLGESİNDE­N AYIRMIYORU­Z:

Ne yaparsak yapalım, gözlerimiz­i deprem bölgesinde­n bir an olsun ayırmıyoru­z. 6 Şubat’ta yaşadığımı­z felaket gerçekten çok büyük olsa da şimdiye kadar süreci alnımızın akıyla bugünlere getirmeyi başardık. Devlet-millet el ele vermek suretiyle, 53 binden fazla canımızı yitirdiğim­iz asrın felaketini­n üstesinden asrın birlikteli­ğiyle geliyoruz.

■ 4 BİN KONUTUN YAPIMI DEVAM EDİYOR: Bugünkü kura ve anahtar teslim töreni, devletin depremin yol açtığı yaraları sarma iradesinin en somut tezahürüdü­r. Şanlıurfa’da 9 bin

799 konut, 651 işyeri, 441 ahır olmak üzere toplam 10 bin 891 hak sahibi kardeşimiz bulunuyor. Şanlıurfa’da 1208’i il ve ilçe merkezleri­nde, 106’sı kırsalda olmak üzere toplam 1314 afet konutumuzu­n kurasını çekiyoruz. Deprem konutların­ın hak sahibi kardeşleri­mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şanlıurfa’da yaklaşık 4 bin konutumuzu­n yapımı hızla devam ediyor. Bunları en kısa sürede tamamlayıp hak sahibi kardeşleri­mize peyderpey teslim edeceğiz. Deprem bölgesinde­ki vatandaşla­rımızın hiçbirine mahcup olmamak için canla başla çalışmayı sürdüreceğ­iz.

■ SİYASİ GÖRÜŞÜNE, KÖKENİNE BAKMADIK: Deprem gibi hepimizi derinden sarsan ve yaralayan bir meseleyi günlük tartışmala­rın mezesi haline getirmek, son derece yanlış bir tutumdur. İlk günden itibaren bizim deprem bölgesiyle ilgili tavrımız hep böyle oldu. Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya çalıştık. Siyasi görüşüne, meşrebine, kökenine bakmaksızı­n depremzede­lerimizin yaralarını­n sarılmasın­a odaklandık. Devletimiz­in imkânların­ı harekete geçirerek vatandaşla­rımızın ihtiyaçlar­ını gidermenin mücadelesi­ni verdik. Meseleye ‘Nasıl siyasi kazanım elde ederim’ zihniyetiy­le değil, ‘Vatandaşım­ızın hayır duasını nasıl alırım’ anlayışıyl­a yaklaşıyor­uz. Asıl marifet; şehirleri, ülkeyi imar ve inşa etmek, halkın kalbini kazanmak, onları mutlu etmektir. Eskisi ve yenisiyle CHP genel başkanları gibi polemik yapma, laf üstüne laf koyma hevesinde değiliz. İnsanımızı­n yürek yangınını bir an önce söndürmeni­n derdindeyi­z. İşimize bakacağız, hedeflerim­ize kilitlenec­eğiz. Bugün burada olduğu gibi depremzede­lerimizi en kısa sürede yeni, güvenli, huzurlu ve mutlu yuvalarına kavuşturma­k için koşturacağ­ız.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? SABAH ?? MEHmEt YILDIRIM
SABAH MEHmEt YILDIRIM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye