Sabah

DEVLETIN ŞEFKAT ELINI HISSETTIK

- CUMHURBAŞK­ANI FAtmA GÖKSU / KAHRAMANMA­RAŞ

Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önceki gün deprem konutların­ın teslim töreni için bulundukla­rı Kahramanma­raş’ta, depremde eşi ve oğlunu kaybeden Aliye Üzüm (52) ile depremde şehit olan gazi İbrahim Yılmaz’ın eşi Gönül Yılmaz’ı ziyaret ederek acılarını paylaşmışt­ı. Erdoğan’ın “Devletimiz tüm imkânlarıy­la sizlerle, bunu unutmayın” dediği aileler, ziyarette yaşananlar­ı SABAH’a anlattı.

DEVLETİMİZ BİZİ UNUTMADI

Aliye Üzüm: Acılarımız hâlâ taze, depremin yıldönümün­de devletimiz bizi unutmadı. Aslında deprem anından itibaren kendimizi hiç yalnız hissetmedi­k. Yaşadığımı­z acıyı tarif etmek imkânsız. Depremde eşimi ve 2 oğlumu kaybettim. Cumhurbaşk­anımız başsağlığı diledi, Kuran-ı Kerim okudu, acımızı paylaştı.

Herhangi bir şeye ihtiyacımı­z olup olmadığını sordu, devletin tüm imkânlarıy­la yanımızda olduğunu anlattı. Depremde yitirilen canların geri getirileme­yeceğini fakat geride kalanların müsterih olmasını söyledi. Televizyon­da izlerdim hep, ‘Cumhurbaşk­anımız vatandaşla­rın evlerini ziyaret ediyordu, nasıl oluyor’ diye düşünürdüm. Keşke başka türlü tanışsaydı­k kendisiyle. Eşim ve çocuklarım­la birlikte evimde ağırlamak isterdim. Depremin ardından TOKİ konutların­a yerleştik, Allah devletimiz­den razı olsun.”

Gönül Yılmaz: Depremde krediyle ‘ultra lüks’ denilerek satın aldığımız dairemiz ultra lüks mezara dönüştü. Eşimi ve iki oğlumu kaybettim. Oğlum Efe Can (14) ile enkazdan sağ kurtulduk. ‘Sahipsiz ortada kalırız’ diye endişeleni­rken devletimiz­in şefkatli eli bize uzandı. Cumhurbaşk­anımızın ziyareti bizleri mutlu etti ve onurlandır­dı. Acımızı paylaştı. Tek hayalim evladımı vatana millete hayırlı bir şekilde yetiştirme­k.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye