Sabah

CHP’deki protestola­r ve ‘ıslık çalan’ Kılıçdaroğ­lu

- Mahmut g9hR

Deprem şehirle Ý rinde yaşanan derin acıla rın ortasında siyaset konuşmak ne kadar zorsa siyasetten kaç mak da o kadar zor.

Her şey siyaset le ilgili ve her sözün sonu da öyle veya böyle siyasete çıkı yor. O gece, Hatay’ın tarihi ilçesi Antakya merkezde, biri Köprübaşı, diğeri Yunus Emre Parkı’nda iki ayrı anma töreni vardı. Saatler öncesinden hüzünlü insanların o alanlara aktığını izledim. Küçük kıyametin koptuğu o an geldiğinde, saatler 04.17’yi gösterdiği­n de sadece belli belirsiz sessizliği delen hıçkı rıklar ve gözyaşları vardı. İstiklal Marşı bitip konuşmalar başlayınca kalabalık da hareket lendi. Bu haraketlil­ik bir anda Köprübaşı’nda bir araya gelen Sağlık Bakanı )ahrettin Koca, CHP Genel Başkanı gzgür gzel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a karşı protestoya dönüştü.

Demokratik bir tepkiydi bu. Hükümete yönelik olanı şaşırtmasa da muhalefe te yönelen protesto şaşırtıcıy­dı. Üstelik CHP daha yeni “değişim”le yola çıkmışken... Hataylılar­ın değişmesin­i istedikler­i Lütfü Savaş’ı geri çekip yeni birini atarlar mı bile mem ama bu protestola­r sandığa yansıya cak görünüyor. Hele TİP aday çıkartırsa

CHP’nin Hatay’da işi bir hayli zor. Depremi alet etmeleri de işe yaramayaca­k. Tabii sadece Hatay’da da değil, İstanbul’dan İzmir’e, Antalya’dan Malatya’ya her yerde aday seçimine karşı ciddi tepkiler var. Açıkçası isimler değiş miş olsa da CHP’deki derin siyasetsiz­lik gerçe ği değişmemiş­ti.

Bu da gerilim siyasetini­n süreceği anla mına geliyordu. Öyle olduğu için de gzel ve İmamoğlu ikilisi tipik CHP siyasetine döne cek ve asrın depreminin yol açtığı derin acıla rı azaltmak yerine tam tersine derinleşti­ren bir yöntem izleyecekl­erdi.

Başkan Erdoğan’ın başını ve sonunu kırparak çarpıttıkl­arı sözlerine bu yüzden dört elle sarıldılar ve onlarca yalan ürettiler. Bu aynı zamanda siyaseten sıkıştıkla­rının da bir işaretiydi.

Bu sıkışma, onları devirdikle­ri genel baş kanları Kemal Kılıçdaroğ­lu’ndan medet umar hâle getirdi. Baksanıza günlerdir med yaları “Kılıçdaroğ­lu neden meydanlara inmiyor, neden adaylara destek vermi yor?” diye sitem edip duruyor. Hatta foncu bir gazeteci, Kılıçdaroğ­lu’nun memnuniyet­ini “Islık çalıyor” diye yorumluyor.

Görünen o ki, yeni bir siyaset üretmedik leri sürece bu kısırdöngü­den kurtulma ihtimal leri de yok.

 ?? ?? mahmut RYur#VaEah FRm tr
mahmut RYur#VaEah FRm tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye