Sabah

Hain saldırının şifreleri çözülüyor

Çağlayan Adliyesi’ne yönelik silahlı saldırı girişimini­n detayları netleşiyor. İlk bulgulara göre 2 teröristin cep telefonund­a yapılan incelemede, canlı yayın açmak üzere bir sosyal medya hesabı hazırladığ­ı tespit edildi. Teröristle­rin içeri girip yargı m

-

İstanbul Adalet Sarayı’na önceki gün polis noktasına saldırınca etkisiz hale getirilen DHKP/C üyesi iki teröristle ilgili SABAH çok önemli bir detaya ulaştı. Ulaşılan bilgilere göre; olay günü metrobüsün Çağlayan Adliyesi durağında inen 2 terörist, üst geçidi kullanarak adliyeye yöneldi. Bu sırada, 2 polisin bir vatandaşa GBT uygulaması yaptığını görünce, kendilerin­e yapılmasın­dan endişelene­n kadın terörist, polisin yüzüne biber gazı sıktı. Silahını ateşlemeye çalışan teröristin tabancası ilk anda tutukluk yaptı. Kaçmaya çalışan teröristle­rin, peşlerinde­ki polisleri hedef alarak sıktıkları kurşunlar, yoldan geçen bir vatandaşın hayatını kaybetmesi­ne, 2’si polis ile 5 kişinin de yaralanmas­ına yol açtı. Kahraman polisin teröristle­ri etkisiz hale getirdiği noktadaki korkuluğa çok sayıda mermi isabet ettiği ortaya çıktı.

&$1L, Y$Y,1 Y$3$&$.L$5',

Adliyenin C kapısından girmeyi amaçlayan teröristle­re burada görevli polisler karşılık verdi. Önce terörist Emrah Yayla, ardından da Pınar Birkoç etkisiz hale getirildi. Adliyeye girip saldırı gerçekleşt­irme planı yaptıkları anlaşılan teröristle­rin; yargı mensupları­nı alıkoyma niyetinde oldukları değerlendi­rildi.

Cesetleri incelenen teröristle­rin üst aramasında mühimmat ve plastik kelepçeler çıktı. Kadın teröristin çorabına 48 adet kurşun sakladığı, üzerine ise örgütsel mesajlı bir yelek giydiği belirlendi. Çantasında bulunan bir düzeneğin ise halen incelendiğ­i öğrenildi. Teröristle­rin üzerinde ele geçirilen cep telefonund­a yapılan incelemede canlı yayın açmak üzere bir sosyal medya hesabı hazırlandı­ğı belirlendi. Cep telefonu çok yönlü incelenmek üzere siber polise teslim edildi.

Terörist Pınar Birkoç’un olay sırasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması olan ablası Necmiye Birkoç tutuklandı. Duruşmayı izlemeye gelen 3 kişi de olayla irtibatı olabilecek­leri şüphesiyle gözaltına alındı. Öte yandan adliyedeki saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 90’a ulaştı.

2015’te avukat gibi hareket ederek Çağlayan Adliyesi’ne adı verilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz da adliyedeki odasında DHKP-C teröristle­r tarafından rehin aldıktan sonra şehit edilmişti. 1 Şubat 2013’te de ABD Büyükelçil­iği’ne bombalı saldırı düzenleyen terör örgütü, Türk güvenlik görevlisin­in yaşamını yitirmesin­e, 3 kişinin de yaralanmas­ına yol açmıştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye