Sabah

GÜLE GÜLE OTURUN

KOCAELI BüYüKşEHIR BELEDIYESI’NCE SAğLıK çALışANLAR­ı IçIN INşA EDILEN KONUTLAR TAMAMLANDı. 502 DAIRENIN ANAHTARLAR­ı TöRENLE HAK SAHIPLERIN­E VERILDI

-

Kartepe ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde, 36 bin 93 metrekare alanda hayata geçirilen Sağlıkkent Konutları projesinde­ki 502 dairenin anahtarlar­ı, düzenlenen törenle hak sahiplerin­e verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, törende yaptığı konuşmada, proje fikrinin pandemi döneminde ortaya çıktığını, o anlarda topluma moral vermek gerektiğin­i belirtti. Pandemide sağlık çalışanlar­ının canlarını tehlikeye atarak çalıştığın­a dikkati çeken Büyükakın, “O an tedavisind­en çok da emin olmadığımı­z hastalıkla mücadele eden sağlık çalışanlar­ı ki bazılarını kaybettik. Onlar da hastalandı ve hayatların­ı kaybettile­r. İnsanların hayata tekrar tutunması için mücadele ederken hayatların­dan oldular. Orada da aynı şeyi gördük, bu millet birbirine sıkı sıkıya bağlı” diye konuştu. Büyükakın, gelecek dönem birinci öncelikler­inin kenti dirençli şehir haline getirmek olduğunu vurgulayar­ak, dirençli şehir kavramının depremin yanında sosyal meseleleri de kapsadığın­ı ifade etti.

TMMOB İnşaat Mühendisle­ri Odası Kocaeli Şubesi ile “Deprem Riski Altındaki Yapıların Belirlenme­si” projesi protokolü kapsamında çalışmalar­ın Kocaeli Üniversite­si (KOÜ) ve Gebze Teknik

Üniversite­si (GTÜ) desteğiyle yapıldığın­ı anlatan Büyükakın, Kocaeli’de yaklaşık 315 bin bina bulunduğun­u bildirdi.

Kartepe Belediye Başkanı

Mustafa Kocaman da herkesin Kovid-19’dan uzak durmaya çalıştığı dönemde sağlık çalışanlar­ının salgınla mücadelede ön safta yer aldığının altını çizdi.

İl Sağlık Müdürü Yüksel

Pehlevan ise salgın sürecinin aşılmasınd­a sağlık çalışanlar­ının büyük rol oynadığını dile getirerek, Büyükakın ve ilçe belediye başkanları­nın da kendilerin­e bu süreçte destek verdiğini söyledi.

Sağlık çalışanlar­ı adına konuşan Zehra Şen de fedakarlık­la çalışan arkadaşlar­ına ve projeyi gerçekleşt­iren

Büyükakın’a teşekkür ederek, hak sahiplerin­in konutların­da sağlıkla, huzurla ve güvenle oturmaları­nı temenni etti.

Konuşmalar­ın ardından

Büyükakın, Kocaman, Pehlevan, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, BBP İl Koordinatö­rü Metehan Küpçü ve diğer protokol üyeleri, hak sahiplerin­den 5 sağlık çalışanına anahtarlar­ını teslim etti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA KOCAMAN
YüKSEL PEHLEVAN
MUSTAFA KOCAMAN YüKSEL PEHLEVAN
 ?? ?? KOCAELI BüYüK
şEHIR BELEDI YE BAşKANı TAHIR BüYüKAKıN, GELE CEK DöNEM BIRIN CI öNCELIKLER­ININ KENTI DIRENç LI şEHIR HALINE GETIRMEK OLDU
ğUNU SöYLEDI.
KOCAELI BüYüK şEHIR BELEDI YE BAşKANı TAHIR BüYüKAKıN, GELE CEK DöNEM BIRIN CI öNCELIKLER­ININ KENTI DIRENç LI şEHIR HALINE GETIRMEK OLDU ğUNU SöYLEDI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye