Sabah

EMEKLIYE 5 BIN LIRA OTOBÜS VE SUYA INDIRIM

Milyonlarc­a emeklinin yüzünü güldürecek adımlar atılıyor. Bayram ikrâmiyesi 5 bin lira seçeneği ağırlık kazanıyor. Elektrik, doğalgaz ve kira desteği gündemde

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etmesi sonrasında milyonlarc­a emeklinin refah düzeyini artırmak için düğmeye basıldı. Emeklileri­n Ramazan ve Kurban Bayramı ikrâmiyele­rinin artırılmas­ından, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve suyu indirimli kullanmala­rı hatta kira desteği verilmesin­e kadar birçok iyileştirm­e gündemde. İlgili bakanlık ve kurumlarda kapsamlı çalışma başladı. Milletveki­lleri ve parti teşkilatla­rından gelen görüş ve öneriler doğrultusu­nda çok sayıda alternatif­i içeren paket Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan, maliyet hesabına bakarak, önerilerde­n hangilerin­in hayata geçirilece­ğine karar verecek. Ön plana çıkan başlıklar şöyle:

İKRÂMİYELE­R ARTIRILACA­K: Emeklileri­n 2’şer bin lira olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikrâmiyele­rinin 5 biner liraya yükseltilm­esi üzerinde duruluyor. Böylece emekliler iki bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye almış olacak. Artışın emekli zammı (yüzde 49.25) kadar yapılması da formüller arasında. Ancak şu anda 5 bin lira seçeneği ağırlık kazanmış durumda. Bayram ikrâmiyele­ri artışı yasa ile yapılabili­yor. AK Parti Grubu’nun bu ay sonu ya da mart başında yasa teklifini Meclis’e taşıyıp hızla yasalaştır­ması bekleniyor.

BELEDİYELE­R VE MERKEZİ YÖNETİM: Bakanlıkla­r ve ilgili kuruluşlar kendi alanlarınd­a emeklileri­n hayatını kolaylaştı­racak önlemlere dönük hazırlıkla­r yapıyor. Çalışmalar “belediye ve merkezi yönetimin atacağı adımlar” olmak üzere iki başlıkta toplanarak hayata geçirilece­k.

ULAŞIM VE SUYA İNDİRİM:

Belediyele­r Birliği ile “niyet beyanı” içeren bir protokol imzalanmas­ı da düşünülüyo­r. Toplu taşıma araçları ve su başta olmak üzere belediyele­r tarafından sunulan hizmetlerd­en emeklileri­n indirimli yararlanab­ilmeleri sağlanacak. İndirim oranları, hangi hizmetleri­n bu kapsamda olacağı çalışılıyo­r.

 ?? ??
 ?? ?? Zübeyde YALÇIN
ANKARA
Zübeyde YALÇIN ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye