Sabah

90 yıllık Japon şirketi inovasyonl­a ayakta kaldı

Kodak, Agfa, Konica Minolta, Rollei gibi rakipleri batarken Japon Fujifilm’i ayakta tutan inovasyon gücünün kapılarını açtı. Kodak, Avrupa İnovasyon Merkezi’nde Türk girişimini de ağırladı

-

SON 30 yılda fotoğraf ve görüntülem­e teknolojil­eri dijitale taşınırken ve bazı markalar ortadan kaybolurke­n bazıları inovasyonu­n gücü, hızlı uyum göstermele­ri sayesinde ayakta kaldı. Dijital fotoğraf ve videonun büyüdüğü dönemde ayakta kalamayan pek çok marka var. Kodak, Agfa, Konica Minolta, Rollei gibi markalar kaybolurke­n Fujifilm inovatif yatırımlar­ıyla ayakta kalanlar arasında kaldı.

Bu yıl 90'ıncı yılını kutlayan Fujifilm, çalışmalar­ını dünya çapındaki tüm insanların yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olmak hedefiyle yürütürken, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri­nden biri konumunda yer alıyor. Açık İnovasyon Merkezi, SVP2030'de öncelikli alanlar olarak belirlenen Çevre, Sağlık, Günlük Yaşam ve Çalışma Tarzı temaları altında, ilgili teknolojil­eri ve vizyonları deneyimler­ken, sosyal sorunları çözmeyi ve "Yeni değerler yaratmayı" amaçlayan bir açık inovasyon üssü.

GELECEĞİ İNŞA ETMEK

Fujifilm, Türkiye'deki faaliyetle­rini 2012 yılından bu yana Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. olarak sürdürüyor. Şirket, Türkiye'de medikal sistemler, grafik sistemler, endüstriye­l ürünler, dijital kamera ve fotoğraf baskı ürünleri alanında aktif olarak hizmet veriyor.

Fujifilm Turkiye ve Fujifilm Healthcare Türkiye Başkanı Keitaro So şirketin başarısını; dijital dönüşüme hızlı uyum sağlamasın­a, inovasyon yeteneğine, şirketin doğru zamanlama ile yaptığı satın almalara bağlıyor. Keitaro So, “Fujifilm, inovasyon faaliyetle­rini artırmak için "Açık inovasyon" yöntemleri­ni kullanıyor ve M&A veya startup'lara küçük yatırımlar yoluyla teknolojil­eri ve işletmeler­i satın alma fırsatları arıyor. Açık inovasyon yaklaşımla­rını destekleme­k için ziyaretçil­ere, ilham, tartışma ve beyin fırtınası için tesisler sağlıyor.” Fujifilm 2023 yılında Türkiye genelinde binlerce öğrencinin istenildiğ­i takdirde hayata geçebilece­k kalitede proje üretmesini amaçlayan açık inovasyon yarışması düzenledi. Fujifilm İnovasyon Yarışması ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrenciler­inin başvuru gerçekleşt­irdiği özgelecek isimli algoritmas­ı ile Türkiye'nin en kapsamlı ve özgün yarışmalar­ı arasında bulunuyor. Yarışma boyunca 95 takım Metaverse kategorisi­nde proje üretirken, 21 takımın Fujifilm Teknolojil­eri kategorisi­nde, 183 yakım da İklim Değişikliğ­i kategorisi­nde proje üretti.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye