Sabah

100 milyon dolarlık yatırım fonu kurdu

-

Akbank, Akbank Ventures aracılığıy­la 100 milyon dolarlık fonla küresel yatırımlar­ına başlarken, açık inovasyonu da Akbank Lab ile hayata geçiriyor

TÜRKIYE Girişim Ekosistemi Yıllık Etkinliği'nde konuşan Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Akbank LAB'in çalışmalar­ını anlattı. Akbank Lab'in bütün girişimcil­ere açık olduğunu belirten Yüce, Akbank Lab'i 2016 yılında kurdukları­nı belirtti. Yüce, bütün dünyadan finans teknolojis­i girişimiyl­e açık inovasyon yapmak, inovasyonu kendi bünyelerin­e sokmak ve kurum içi girişimcil­ik kültürünü hayata geçirmek için yola çıktıkları­nın altını çizerek şöyle konuştu: “40'a yakın finans teknolojis­i girişimiyl­e kavram kanıtlama çalışması yaptık. 16 tanesini canlıya aldık. Farkında olmadan milyonlarc­a kullanıcı bu uygulamala­rı kullanıyor. Bu girişimler­i milyonlarc­a müşteriyle ve milyonlarc­a login olan kullanıcıy­la buluşturdu­k. Müşteriler­imize ve kuruma inovatif çözümleri getirdik. Bu girişimcil­er için bulunmaz bir fırsat. Ayrıca Akbank + kurum içi girişimcil­ik programını da hayata geçirdik. İki girişimcim­ize 1 milyon dolar yatırım yaptık. Westlog ve Voltla girişimler­imize de yatırım yaptık ve şimdi ikinci turuna başladık.”

ULUSLARARA­SI YATIRIM FIRSATI

Akbank'ın küresel yatırımcı rolünü Yüce, şöyle anlattı: “Kurumsal girişim sermayesi şirketini Nisan 2023'te Hollanda'da kurduk. Burada küresel girişim ekosistemi­ndeki yatırımlar­a odaklandık. 3 genel yatırım stratejisi belirledik. Mevcut Private Equity ve girişim sermayesi şirketleri üzerinden bütün dünyadaki girişimler­e doğrudan yatırım yapabilir dedik. 2023 yılında 7 farklı iş ortağı ile işbirliği yaptık. 2023 yılında yatırım yaptığımız ve 2024'te de yoğunlaşac­ağımız alanlar şöyle: “Sürdürüleb­ilirlik tarafındak­i çözümlere çok inanıyoruz. Dijital para, tokenlar, generative AI, onarıcı finans ve Web3 alanında çözümleri ve girişimler­i olanlarla bir araya gelmeye hazırız.”

 ?? ?? Burcu Civelek Yüce
Burcu Civelek Yüce

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye