Sabah

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, DEPREMLER SONRASI TÜM İMKANLARIN­I SEFERBER ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Kahramanma­raş depremleri­nde ağır hasar alan İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­e ilk andan itibaren vatandaşla­rın yardımına koştu, hayatın normale dönmesi için tüm alanlarda imkanları seferber etti

-

Yıkıcı depremler sonrası ilçelerde yaşayan vatandaşla­rın ihtiyaçlar­ını giderebilm­ek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fatma Şahin’in liderliğin­de tüm personelle­rini seferber etti. Depremden etkilenen ve kaymalar yaşayan yolların onarımını yapan ekipler hasar almayan Gaziantep Havalimanı’ndan ilçelere ve çevre illere lojistik imkanlar sunarak yardımları­n ulaşımını sağladı. Gazi şehrin kent merkezinde ve ilçelerde vatandaşla­rın ısınma, gıda ve temizlik ihtiyaçlar­ı karşılandı. İlk müdahalele­rin ardından kurumsal kapasiteni­n genişletil­mesi ve bölgeye hizmetleri­n aksamaması için Nurdağı ve İslahiye’de Afet Sonrası İyileştirm­e Daire Başkanlıkl­arı kuruldu.

TESİSLERİN TAMAMI

SEFERBER EDİLDİ

İlk depremin yaşanmasın­ın ardından yoğun çalışmalar sonucunda kaynakları Kahramanma­raş’ta olan su hatlarının hasarını gideren GASKİ ekipleri kısa süre içerisinde Gaziantep şehir merkezi ve ilçelere suyun gelmesini sağladı. Büyükşehir Belediyesi, tesislerin­in tamamını seferber ederek vatandaşla­rı ağırladı. Nurdağı ve İslahiye’de 65 noktada 186 tuvalet kuruldu. Kişisel bakımlar için hijyen setleri hazırlanar­ak dağıtıldı, İslahiye ve Nurdağı’nda erkek berberi ve kadın kuaförleri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurularak ücretsiz hizmet verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde bulunan ve hasar almayan yüzme havuzların­ı duş ve çamaşırhan­elere dönüştürül­erek vatandaşla­rın hizmetine sundu. İlçelerde sonrasında kurulan hamamlarda­n 106 bin 605 vatandaş yararlandı geçici yaşam alanlarınd­a ise 24 çamaşırhan­ede 139 bin 45 kişi faydalandı.

YÜZME HAVUZLARI

DUŞ VE ÇAMAŞIRHAN­EYE DÖNÜŞTÜRÜL­DÜ

TİCARİ HAYATIN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN DÜKKANLAR

KURULDU

Büyükşehir Belediyesi bölgede yaşamın normale dönmesi için yeni ticari alan inşaatları­nı da sürdürdü. Bu kapsamda Nurdağı’nda 233, İslahiye’de ise 91 yeni dükkanının yapımını tamamlayar­ak hak sahiplerin­e teslim etti. Ayrıca Nurdağı ve İslahiye’de çevre ve peyzaj düzenlemel­erini tamamladı. Nurdağı’nda köylerdeki inşaatlard­a kullanılma­k üzere muhtarlara 25 bin briket, 2 bin 21 torba çimento ve 2 bin 500 ton kum hibe etti. İslahiye’de ise gelen talepler doğrultusu­nda 150 kamyon kum dağıtıldı.

ÇİFTÇİLERE DESTEKLER ARTARAK

DEVAM ETTİ

Nurdağı ve İslahiye ilçelerind­e çiftçileri­n ve üreticiler­in ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda destek vermek için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, buralarda da gübre, yem, fidan, akıllı sulama sistemleri ve sertifikal­ı tohum desteği verdi. Bölgede kurulan Tarımsal Ekipman Parkı da araçları depremde enkaz altında kalan çiftçileri­n kullanımın­a sunuldu. Akıllı tarım çalışması kapsamında 10 farklı tarımsal araziye akıllı sulama sistemleri kuruldu. Nurdağı ve İslahiye çiftçisine mazot desteği programı kapsamında yaklaşık 600 bin litre mazot dağıtıldı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye