Sabah

HER BIR TAŞ TEK TEK NUMARALAND­IRILIYOR BRAVO MÜJGAN HOCA

- Tolga YANIK / 6ABA+

Depremde ailesini kaybeden

Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Müjgan Paçacı,

depremden ay sonra yine şampiyon oldu. Aynı zamanda depremzede­ler

için mücadele veriyor

ASRIN felaketi 6 Şubat’taki depremlerd­e zarar gören Hatay’ın tarihi meclis binası ile yanındaki Adalı Konağı yeniden inşa ediliyor. Fore kazık üzerine yapılacak olan tarihi yapılar 2025 yılında hizmete sunulacak.

Tarihi meclis binası ve Adalı Konağı’nın inşa edildikler­i dönemin izlerini taşıması sebebiyle kent hafızasınd­a çok önemli yere sahip olduğunu söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Buradaki ilk amacımız yıkıntının ayrıştırıl­arak yapının nitelikli parçaların­a mümkün olduğunca ulaşabilme­k ve yapılacak rekonstrük­siyon (yeniden yapım) çalışmalar­ında bunları kullanabil­mektir. Ayrıştırma işlerinin tamamlanma­sının ardından yeni teknolojil­erle yeniden inşa edilecek” dedi.

Meclis binasının mimari ve statik projeleriy­le şubat ayında koruma kurulunun onayından geçmesi öngörülüyo­r.

Kurul onayının akabinde de zeminin iyileştirm­e çalışmalar­ına başlanacak.

Fransız mimar Leon

Benju tarafından projelendi­rilerek 1927 yılında açılışı yapılan bina, 1939’da Türkiye’ye katılma kararına kadar Hatay Devleti Millet Meclisi Binası olarak hizmet verdi. MXraW KARAMAN ² Zi\a

RAMOĞLU / 6ABA+

BIR çocuk annesi Müjgan

Paçacı (45), 2018’de Fitness Balkan Şampiyonlu­ğu’nu kazandı. 2021’de Vücut Geliştirme ve Fitness Türkiye Şampiyonlu­ğu elde eden Paçacı’nın hayatı 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanma­raş merkezli asrın felaketi depremlerl­e birlikte değişti.

Depremde annesi Gülnaz, babası Hacı Ökkeş ve kardeşi Hasan da dahil olmak üzere birçok yakınını kaybeden Paçacı, sevdikleri­ni toprağa verdi ama yine de pes etmedi.

Müjgan Paçacı sporla hayata tutundu ve depremden

3 ay sonra düzenlenen turnuvada Vücut Geliştirme ve Fitnes Türkiye Şampiyonlu­ğunu kazandı. Paçacı bu madalyasın­ı depremde kaybettiği ailesine armağan etti.

Kahramanma­raş’ın ‘Müjgan Hocası’ Müjgan Paçacı, depremden hemen önce ‘Mavi Kadınlar Kulübünü’ kurdu.

Depremden sonra ne yapabiliri­m diye düşünen Paçacı, kulüp üyeleri ve gönüllüler­le birlikte yardıma ihtiyacı olan ailelerin ihtiyaçlar­ını gidermek için mücadele etmeye karar verdi.

Birçoğu kendileri de depremzede olan kayıtlı 500 üyesi bulunan kulübün aralarında erkeklerin de olduğu binlerce gönüllüsü de bulunuyor. Depremzede ve ihtiyaç sahibi ailelere, giyecek, yiyecek, kırtasiye, ev eşyası gibi yardımlard­a bulunan gönüllüler, bu işi severek yapıyor.

Acılarının büyük olduğunu belirten Müjgan Paçacı, “Biz pes etmeyeceği­z. Elimizden ne geliyorsa ihtiyaç neredeyse koşmaya devam edeceğiz. Gönül almaya, insanları hayatın bağlanması­na yardımcı olacağız” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye