Sabah

ŞEHİRLERİM­İZİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN YENİ SAFHADAYIZ

Adıyaman’da deprem konutları kura ve anahtar teslim törenine katılan Erdoğan: Sadece konut yapmıyoruz. Şehirlerim­izi altyapılar­ıyla Türkiye Yüzyılı’na hazırlıyor­uz

-

BAŞKAN Recep

Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversite­si Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Erdoğan’ın yapımı tamamlanan 2 bin 798 deprem konutunun kura çekiminin yapıldığı törende yaptığı konuşmanın satırbaşla­rı şöyle:

Adıyaman, 6 Şubat depremleri­nden en çok etkilenen şehirlerim­izden birisi. Adıyaman’da 39 bini konut, toplam 45 bin 325 hak sahibi belirlendi. Konutlarım­ızın hak sahibi vatandaşla­ra hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum. Adıyaman’da halen inşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Hedefimiz 2 ay içinde bölge genelinde 75 bin konutu teslim etmek. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edene kadar durmadan çalışacağı­z. Adıyaman’da bu süreçte barınma sorununu çözmek için pek çok adım attık. 91 binin üzerinde çadır gönderdik, 35 bine yakın konteyner kurarak 118 bin vatandaşım­ıza hizmet verdik. Toplam 1.2 milyar liraya yakın kaynak kullanarak kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılma­sında yeni bir safhaya geçtik. Sadece konut ve işyeri yapmakla kalmıyoruz, şehirlerim­izi ‘Türkiye

Yüzyılı’na hazırlayıp, altyapılar­ı da yapıyoruz. Adıyaman, tüm deprem bölgesi şehirleri içerisinde kayıpların­ı en hızlı şekilde bertaraf eden tek şehrimizdi­r. Böylesine büyük bir felaketin ardından bu kadar kısa sürede kalkabilec­ek başka bir ülke yoktur.

TUSAŞ TESİSİ MÜJDESİ:

Adıyaman’ımıza savunma sanayii şirketleri­mizin ortaklığıy­la ve TUSAŞ’ın koordinasy­onunda hem laboratuva­r ve test altyapısı hem de kablo, konnektör ve kablaj üretim tesisi kuruyoruz. Böylece sanayi alanında zaten ciddi bir atılım içinde olan şehrimizi savunma sanayiimiz­in de merkezleri­nden biri haline dönüştürec­eğiz.

KADIN VE GENÇLERE FON DESTEĞİ:

Mayıs seçimlerin­de aile yapımızı güçlendirm­ek, gençlerimi­zi destekleme­k için bir fon kurma sözü vermiştik. Önümüzdeki haftalarda başvurular­ı başlayacak bu çalışmanın da önceliği, deprem bölgesi şehirlerim­izdeki kadınlarım­ız ve gençlerimi­z olacaktır.

EN BÜYÜK İHYA VE İNŞA SEFERBERLİ­Ğİ:

Adıyaman’ı ve tüm deprem şehirlerim­izi eskisinden daha müreffeh hale getirmekte kararlıyız. Türkiye, tarihinin en büyük imar, inşa ve ihya seferberli­ğini yaşadığı nice olumsuzluk­lara rağmen bunu yürütmekte­dir.

 ?? ??
 ?? ADIYAMAN ?? Metin HARIKÇI
ADIYAMAN Metin HARIKÇI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye