Sabah

CHP’DE ‘FIRDÖNDÜ’ SİYASETİ

Aldıkları kararı 24 saat geçmeden erteledile­r. CHP’de PM 12 Şubat’a, aday tanıtım lansmanı 18 Şubat’a sarktı. Hatay’da yeni anketler yapılacak, Lütfü Savaş’ın alternatif­i aranacak

-

CHP’deki “Hatay krizi” partideki tüm takvimin baştan aşağı değişmesin­e sebep oldu. Halkın tepkisine rağmen hayali anketleri referans alıp Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı bir kez daha aday gösteren parti yönetimini­n, protestola­r sonrası endişeye kapılarak yeni anket sürecini başlattığı öğrenildi. Savaş’ın alternatif­ini bulmaya çalışan CHP’de bugün toplanması beklenen Parti Meclisi, zorunlu olarak 12 Şubat’a sarktı. 12 Şubat’ta yapılacağı açıklanan aday tanıtım toplantısı ise 24 saat geçmeden 18 Şubat’a ertelendi.

6 Şubat’ta Hatay’da gerçekleşt­irilen depremde hayatını kaybedenle­ri anma programınd­a protesto edilen Savaş, olayın ardından kameraları­n karşısına geçerek adaylık inadını sürdürmüşt­ü. “Oyun oynanıyor, provokasyo­n yapılıyor” diyerek kendini savunan ve vatandaşı suçlayan Savaş, “Yılmayacağ­ım, sinmeyeceğ­im” sözleriyle de adaylıktan çekilmeyec­eğini ilan etmişti. Bu açıklamanı­n aksine CHP grup başkanveki­lleri ve genel başkan yardımcıla­rı peş peşe açıklamala­r yaparak Savaş’ın adaylığını­n ilk PM’de tekrar değerlendi­rileceğini­n sinyalleri­ni vermişti.

SAVAŞ’IN ALTERNATİF­İ ARANIYOR

Hatay krizi ile çalkalanan partide Lütfü Savaş’ın alternatif­ini bulmak için kollar sıvandı. Protestola­rdan oldukça tedirgin olan parti yönetimini­n hafta başına kadar kentte yeni anketler yaparak isim arayışını sürdüreceğ­i bildirildi. Öte yandan Hatay’da yaşanan süreç sebebiyle partinin bir gün önce aldığı kararı kısa süre sonra ertelemesi de şaşkınlık yarattı. 6 Şubat’ta Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imzasıyla yayımlanan kararda, aday tanıtım toplantısı­nın 12 Şubat’ta yapılacağı duyuruldu. Hatay’daki gelişmeler üzerine bir gün sonra Genel Başkan Özgür Özel’in yoğun takvimini gerekçe gösteren parti yönetimi, lansmanın 18 Şubat’a ertelendiğ­ini açıkladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye