Sabah

Terör destekçisi muhalefet sorunu

- HİLÂL .A3/AN SMS HKA \D] ’\H J|QGHr TL MH

Savcı Mehmet Ý Selim Kiraz’ın şehit edildiği İstanbul Adliyesi’nde, 6 Şubat’ta polis noktasına yapılan saldırıyla unuttuğumu­z bir düşmanı tekrar hatırladık. Terör örgütü DHKP-C mensubu Pınar Birkoç ve Emrah Yayla isimli teröristle­r, kahraman polisimiz sayesinde etkisiz hâle getirildi.

Terör örgütünün ve teröristle­rin adının belli olmasından sonra herkesin aklında aynı soru vardı: $Faba hangi CHP milletveki­li bu DHKP C’li teröristle­re sahip çıkmıştı?

Kısa sürede bu sorunun cevabı verildi: CHP’li Sezgin Tanrıkulu...

Terör örgütlerin­e destek denilince akıllara ilk gelen isimlerden biri olan Tanrıkulu, imha edilen teröristle­rden Emrah Yayla’nın “cezaevinde yeteri kadar kitap ve dergi okuyamadığ­ı ve 6 saat sohbet etme hakkı verilerek” işkenceye maruz bırakıldığ­ını iddia edip Meclis’te Adalet Bakanı’na soru sormuştu. Tanrıkulu ile aynı “görevi” üstlenen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu da imha edilen diğer terörist Pınar Birkoç’u gündeme getirmişti.

Normal şartlarda kıyameti koparması gereken bu ilişki, maalesef hiçbirimiz­i şaşırtmadı. Ne zaman DHKP-C’li bir terörist saldırsa onun vaktiyle

CHP’li bir isim tarafından himaye edildiği ni

görmüştük. Gelin hafızamızı canlandıra­lım.

31 Mart 2015’te İstanbul Adliyesi’ne giren Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol isimli teröristle­r, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı önce rehin aldı, sonra şehit etti. Teröristle­r Cumhuriyet Gazetesi tarafından övülmüş, Sezgin Tanrıkulu aracılık yapmamak için telefonunu kapatmıştı. Savcımızı şehit eden teröristle­re sosyal medyada ünlü isimlerden o kadar çok destek geldi ki sadece bir gün sonra

DHKP-C yeni bir terör saldırısı gerçekleşt­irdi.

1 Nisan 2015’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırıp imha edilen Elif Sultan Kalsen için CHP’nin

İnsan Hakları Raporu’nda “Cezaevinde alamadığı kitaplar nedeniyle işkenceye uğradığı” yer almıştı.

3 Mart 2016’da Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldıran Berna Yılmaz 2010’da cezaevine girdiğinde, CHP’li Mahmut Tanal ile Gürsel Tekin tutuklanma sını protesto etmişler, Tanal halay çekerek “devrimci duruşunu” göstermişt­i. Berna Yılmaz için çağrı yapanlar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu da yer almıştı.

14 Mayıs 2019’da, DHKP-C bu kez Meclis’teydi. CHP’li Mahmut Tanal tarafından davet edilen DHKP-C’li Mualla Zincir ve Eylem Yücel, Meclis personelin­i rehin almaya çalışırken yakalanmış­lardı.

2020 yılı DHKP-C açısından oldukça “verimli” geçmişti. Terör örgütünün emriyle ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a destek için CHP’liler sıraya girmişti.

Ebru Timtik’e çağrı yapan sanatçılar, en hüzünlü, en insani duruşları ile video yayınlıyor­lardı.

Sadece son birkaç yılı kapsayan bu kısa özet, Türkiye’de terör örgütleri kadar önemli bir sorunumuz olduğunu tekrar gösteriyor. Terör örgütlerin­in reklamını yapan, onları kutsayan bir muhalefeti­miz var. Bu muhalefet, milletveki­llerinden sanatçısın­a, gazetecisi­nden sosyal medya ünlüsüne bir terö rist üretim çiftliği gibi çalışıyor. 15-16 yaşında kaç genç bu övgüleri görüp kahraman olarak anılacak günü bekliyor. Bu bataklığın kurutulmas­ı, “devrimci sol” terörü bitirmemiz­i sağlayacak.

 ?? ?? KLODO NDSODQ#VDEDK cRP Wr
KLODO NDSODQ#VDEDK cRP Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye