Sabah

‘O BENİM KAHRAMANIM’

Asrın felaketind­e enkazdan 72 saat sonra sağ olarak çıkartılan 7 yaşındaki Emin Derda Tatar, protez bacağına kavuştu. Derda’nın annesi Rabia Tatar, “O benim kahramanım. Yaralarımı­zı birlikte saracağız ” dedi

-

Tatar ailesi, 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalandı. 5 katlı apartmanın 4’üncü katında oturan ailenin bulunduğu bina yerle bir oldu. Baba Yusuf ve oğlu Ahmet Efe hayatını kaybetti. Anne Rabia ve küçük oğlu Emin Derda ise 78 saat sonra kurtarma ekipleri tarafından enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

BACAĞINI KAYBETTİ

Deprem sırasında sobanın üzerindeki güğümdeki sıcak suyun üzerine devrilmesi nedeniyle vücudunda ciddi derecede yanıklar oluşan anne Rabia ve oğlu Emin Derda, Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Anne Rabia toplamda 32 kez ameliyat oldu, deri nakli yapıldı. İki kez kalbi durup yeniden hayata tutunan Emin Derda’nın ise sol bacağı kasık bölgesinde­n kesildi.

YENİ BİR HAYAT

Eskisi gibi yürümeyi çok isteyen Emin Derda’ya Konya’nın ardından gittiği İstanbul’da protez bacak takıldı. Bir süre fizik tedavi alan küçük Emin Derda, artık istediği gibi yürüyüp, koşabiliyo­r. Anne Rabia, oğlunu da alıp yeniden Hatay’a döndü. Anne Rabia, Emin Derda’nın ilkokul birinci sınıfa başladığın­ı söyledi.

HAYALLERİ VAR

Anne-oğul birbirleri­ne destek oldukların­ı ifade eden Rabia

Tatar, duyguların­ı SABAH’a anlattı: “İkimiz de bir şekilde hayata tutunduk. Oğlum psikolojik destek aldı ve şimdi daha iyi. Protez bacağına da alıştı. Fizik tedavisini sürüyor.

Benim tedavileri­m de devam ediyor. Okula başlamak Emin

Derda’ya çok iyi geldi. Şimdi hayata sımsıkı sarılıyoru­z. Birbirimiz­den başka dayanağımı­z yok. O günleri unutmak mümkün değil ama hayata devam etmeye çalışıyoru­z.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? Tolga YANIK
KONYA ??
Tolga YANIK KONYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye