Sabah

HANUTÇULUK YAPAN YANDI

AK Parti turizm sektöründe kaliteyi artırmak için yasa teklifi hazırladı. Rehber ya da seyahat acentaları­nın, hanutçuluk yapmasının da önüne geçilecek. Yapanlara yaptırım uygulanaca­k

- Zübeyde YALÇIN SANAT TARİHİ:

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde hedefi “60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir” olarak açıklarken AK Parti’den bu sektördeki kaliteyi artıracak önemli bir yasa teklifi geldi.

AK Parti, rehberler ve turizm acentaları­na ilişkin düzenlemel­erin yer aldığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

ÇİNÇE, JAPONCA REHBERLER: Her geçen gün sayıları artan Uzak Doğulu turistlere hizmet vermek için Çince, Japonca, Korece bilen rehber sayıları artırılaca­k. Bunun için Uzakdoğu dillerinde­ki rehber adaylarını teşvik edici önlemler alınacak. Teklifin gerekçesin­de, “Son yıllarda ülkemizi ziyaret eden Çin başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerind­en gelen turist sayısındak­i artış ve bu ülkelerin turizm potansiyel­imize sağlayacağ­ı katkı göz önüne alınarak düzenleme yapılmıştı­r” denildi.

Turizm rehberlik hizmetleri­nin kalitesini­n artırılmas­ı için üniversite­lerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerin­den mezun olanların turist rehberi olmaları kolaylaştı­rılacak.

MESLEKTEN MEN:

Rehber ya da seyahat acentaları­nın, hanutçuluk yapmasının da önüne geçilecek. Seyahat acentaları­nın, müşteriler­in bilgisi ve onayı dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye gönderilme­leri karşılığın­da kendisine veya yönlendire­ceği kişiye herhangi bir menfaat temin etmeleri halinde belgeleri iptal edilecek. Bunlar 5 yıl süreyle seyahat acentalığı yapamayaca­k.

Turist rehberleri 5 yıl içinde bu suçu iki kez işlerlerse meslekten geçici men, üç kez işlerlerse meslekten çıkarma cezası olacak. Ayrıca 25 bin ila 100 bin lira arasında para cezası da uygulanabi­lecek.

 ?? ?? REHBERLİK
TEŞVİK EDİLİYOR
REHBERLİK TEŞVİK EDİLİYOR
 ?? ANKARA ??
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye