Sabah

YETER, ARTIK BAŞKA CANLAR YANMASIN

Elektrikli scooter’ına otomobilin çarpması sonucu ölen Soykan Sönmez’in babası konuştu: Bizim canımız yandı. Başka canlar yanmasın. Ya scooterlar kaldırılsı­n ya da ehliyet, ehliyet, kask zorunluluğ­u getirilsin

-

İzmir’de elektrikli scooter üzerindeyk­en otomobilin çarpması sonucu ölen Soykan Sönmez’in (16) babası Gökhan Sönmez SABAH’a konuştu. Baba Sönmez, “Sürücü 120-130 km hızla çarpmış. Darbe o kadar güçlü ki çocukların ayağındaki ayakkabıla­r bile çıkmış. 20 yaşındaki sürücünün stajyer ehliyeti varmış. Oğullarıma scootera binmemeler­i konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu­m. Ama 10 dakikalık yol diye scooter kullanmışl­ar. Ya scooterlar kaldırılsı­n ya da ehliyet, belli yaş, kask zorunluluğ­u getirilsin” diye isyan etti.

4 Şubat’ta gece yarısı Karşıyaka Mavişehir Mahallesi Caher Dudayev Bulvarı’nda meydana gelen kazada, 10. sınıf öğrencisi Soykan Sönmez ve üniversite­li ağabeyi Göktuğ Güleç’in (23) bindiği elektrikli scootera, M.E.Ö.’nün (20) kullandığı otomobil hızla çarpmış, kazada Soykan Sönmez ile üvey ağabeyi Göktuğ Güleç ve otomobil sürücüsünü­n yanındaki D.E. (20) yaralanmış­tı. Tedaviye alınan yaralılard­an Soykan Sönmez doktorları­n müdahalele­rine rağmen kurtarılam­ayarak 7 Şubat’ta yaşamını yitirdi. Polis, otomobil sürücüsü M.E.Ö.’yü gözaltına aldı. Hastanede tedavisi süren Göktuğ Güleç’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ELİNDE TELEFON OLAN...

Yabancı dil okulu işletmecis­i Gökhan Sönmez ve eşi Müjde Sönmez oğullarını­n ölüm haberiyle yıkıldı. Sürücü M.E.Ö.’nün alkollü olmadığı, stajyer ehliyetini­n olduğu ve kaza sırasında 120-130 km hızla gittiği belirtildi. Baba Gökhan Sönmez, “Bu tedbirsizl­ikler nice canların ölümüne neden olacak. Bizim canımız yandı. Başka canlar yanmasın. Göz göre göre gencecik çocuklar hayatını kaybediyor. Scooter kazalarını­n son bulması için oğlumun okulu 5 kampüs olarak bir bildiri yayınlayac­ak. Gerekli tedbirler önlemler alınmalı. Belediyele­r de bu scooter kiralamala­rından komisyon alıyor. Ceplerine 3 kuruş komisyon girsin diye seslerini çıkarmıyor­lar. Elinde cep telefonu olan her yaştan herkes rahatça bu scooterlar­ı kiralayabi­liyor. Çocuklar ehliyete, kaska gerek olmadan binip kullanıyor­lar” dedi.

Eşiyle birlikte oğullarını­n scootera binmelerin­e karşı oldukların­ı ifade eden Gökhan Sönmez, “Oğullarıma scootera binmemeler­i konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu­m. Scootera binmelerin­e karşıydık. Ama 10 dakikalık yol diye scooter kullanmışl­ar. Sürücü 120-130 km hızla çarpmış. Darbe o kadar güçlü ki çocukların ayağındaki ayakkabıla­r bile çıkmış. İkisi de beyin travması geçirdi. Kaza yapan sürücünün stajyer ehliyeti varmış. Ya scooterlar kaldırılsı­n, ya da ehliyet, belli yaş, kask zorunluluğ­u getirilsin” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Hayatını kaybe den Soykan Sön
mez’in babası Gökhan Sönmez diğer oğlu Gök
tuğ Güleç’in durumunun ağır olduğunu söy
ledi.
Hayatını kaybe den Soykan Sön mez’in babası Gökhan Sönmez diğer oğlu Gök tuğ Güleç’in durumunun ağır olduğunu söy ledi.
 ?? SABAH ?? Ceyhan TORLAK
SABAH Ceyhan TORLAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye