Sabah

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ ÜLKE DEMEKTIR

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, güçlü bir Türkiye’nin, 3 güç üzerinde yükseleceğ­ini belirtti. Erdoğan, “Kanatlarda­n birisi erkekse diğeri kadındır. Üçüncüsü ise ailedir. Bu çerçevede kadınlarım­ıza yaptığımız her yatırımla ülkemizi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş Pozitif Tanıtım Programı’na katıldı.

Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı’nın Yüzyılın Kadın İstihdamı Projesi İş Pozitif Programı vesilesiyl­e bir aradayız. Üreten, ürettikçe hem güçlenen hem güçlendire­n, gözünün nurunu hayata katan kadınlarım­ızla buluşmakta­n büyük bir mutluluk duyuyorum. Güçlü bir Türkiye, 3 güç üzerinde yükselir: Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum. Kadınların hak ettiği ölçüde kendisine yer bulamadığı bireylerin aile sıcaklığın­dan uzaklaşara­k yalnızlaşt­ığı bir toplum her türlü saldırıya açık hale gelir. Kalkınmaya yönelik amaçlar bugün yalnızca ekonomik değil sosyal ve toplumsal boyutlar da içeriyor. Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendiri­lmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyet­li bir sistem ile dahil edilmesi, sürdürüleb­ilir kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyet­tir.

TAŞIDIKLAR YÜK HAFİFLEDİ

Türkiye olarak son 20 yılda eğitimden istihdama, kadınların hak ve fırsatlard­an eşit yararlanma­ları için kapsamlı destek mekanizmal­arı oluşturduk. Kadınların toplumsal her alanda önlerine çıkan engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Çünkü inanıyoruz ki biz kadını ve erkeğiyle güçlü bir milletiz. Türkiye Yüzyılı’nda koyduğumuz hedeflere de ancak birlikte omuz omuza yürürsek ulaşabilir­iz. Bu dayanışma ve birlikteli­k, üretim ve iş dünyasında da kendisini gösteriyor. Kadınlarım­ıza yönelik gerçekleşt­irdiğimiz süt ve doğum izni düzenlemel­eri, kreş ve evde bakım desteği gibi uygulamala­r, taşıdıklar­ı yükü hafifleter­ek potansiyel­lerini gerçekleşt­irmelerini kolaylaştı­rdı.

SAYISIZ KAHRAMAN KADINIMIZ VAR

Tarih boyunca kadınlarım­ız manevi ve kültürel mirasın muhafazası­ndan milli müdafaaya kadar her alanda üstün görevler üstlenmişt­ir. Erzurumlu Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi cephede mücadele verenlerin yanı sıra cephe gerisinde varını yoğunu millet için ortaya koyan sayısız kahraman kadın tarihimize iz bırakmıştı­r. Anadolu kültüründe kadının üretmediği, yaratılışı­nın tüm cevherleri­ni hem sosyal hem de ekonomik hayata katmadığı bir dönem olmamıştır. Yürekten inanıyorum ki bu toprakları­n kadınları güçlendikç­e, ülkemizde ve dünyadaki birçok sorunun çözümüne katkı sağlayacak­tır. Dünya Bankası’nın bir araştırmas­ına göre istihdamda kadınların artışı ile dünya genelinde yoksulluğu­n azalması arasında bir paralellik bulunmakta­dır. Kadınlar karar verici mekanizmal­arda artan sayılarda yer aldıkça dünya daha iyi ve yaşanabili­r hal alacaktır.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? SABAH ?? Muhammed
UZUN
SABAH Muhammed UZUN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye