Sabah

SNIPER KATLIAMI

Katil İsrail ordusu, 126 gündür soykırım yaptığı Gazze Şeridi’nde yine bir savaş suçu işledi. Han Yunus’ta kuşatma altındaki hastanede 21 Filistinli­yi keskin nişancılar katletti

-

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 107 Filistinli­yi daha öldürdüğü, ölen kişi sayısının 27 bin 947’ye yükseldiği aktarıldı. Katil İsrail ordusu yeni bir savaş suçu daha işledi. İşgalci güçler, Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ni günlerdir kuşatma altında tutuyor. Al Jazeera’nin haberine göre İsrailli keskin nişancılar (sniper), Nasır Hastanesi’nin dışında hareket eden her şeye ateş ediyor. Keskin nişancılar­ın son saldırılar­ında da en az 21 Filistinli­yi öldürdüğü belirlendi. Nasır Hastanesi’nde 400’e yakın sağlık çalışanı, yüzlerce yaralı ve 10 binden fazla sivil sıkışmış durumda. Hastanede kuşatma altında olanların ölenleri de bahçeye gömmeye başladığı görüldü.

HAYVAN YEMLERİ DE TÜKENDİ

■ İsrail ordusunun yardımları­n girişini engelleyer­ek açlığa mahkûm ettiği Gazze Şeridi’nin kuzeyinde insanların yemek zorunda kaldığı hayvan yemleri bile tükendi.

■ BM’nin açıklaması­na göre Gazze Şeridi’nin birçok bölgesinde yüzlerce kişi açlığa karşı çimen yemek zorunda kalıyor.

■ İsraillile­r ise kıtlığa sürüklenen Gazze’ye yardım girişini engellemek için gösteriler­ini sürdürüyor.

■ BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail ordusunun, Gazze’deki sivil altyapı ve yerleşim yerlerini “tampon bölge” kurmak için tahrip etmesinin savaş suçu anlamına gelebilece­ğini bildirdi.

ÇOCUKLUKLA­RINI ÇALDILAR

■ Birleşmiş Milletler Yakın

Doğu’daki Filistinli Mülteciler­e Yardım ve Bayındırlı­k Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “Yarım milyondan fazla ilk ve ortaokul düzeyindek­i kız ve erkek çocuk eğitim alamıyor” dedi.

■ Gazze’de 17 bin çocuğun ebeveynler­inden biri veya her ikisinden yoksun yaşadığı açıklandı.

 ?? ?? Nasır Hastanesi’nde ölenler bahçeye gömülmeye başlandı.
Nasır Hastanesi’nde ölenler bahçeye gömülmeye başlandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye