Sabah

DEM, Başak Demirtaş fırsatını kaçırdı

- MELİH ALT,N2. PHOLK DOWLQRN#VDEDK FRP WU

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İBB adaylığı Kandil’den veto yiyince DEM, yerine makul adaylar buldu.

DEM’in “belediye eşbaş kan” adayları, geçtiğimiz gün “Seçimlere ittifakla gidin” talima tı veren Mustafa Karasu’nun tarif ettiği stratejiye sadık isimler.

Biri 90’lardan beri hareketin içinde olan Meral Danış Beştaş.

Diğeri ise Beştaş gibi medyatik değil. PKK’nın dağdaki basın açıkla masıyla ilan ettiği 7ürk solu P.. ittifakına uygun olarak seçilen

ESP kökenli Murat depni.

Böylece Başak Demirtaş’ın adaylığını­n engellenme­sinin ardın dan dile getirdiğim­iz “DEM, İmamoğlu’nu destekleme­k için tavşan aday çıkartacak” tezi de doğrulanmı­ş oldu.

Zira maksat oy almaksa Başak Demirtaş’ın misliyle şanslı olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Partinin oyunun çok üstünde, belki de yüzde 15’leri zorlayacak bir oranı yakala yabilirdi.

Daha da önemlisi, dün Edirne Cezaevi’nden bir not yayınlayan Selahattin Demirtaş’ın “doğru değerlendi­rilmedi” dediği Başak Demirtaş’ın adaylık iradesi, ciddi bir “üçüncü yol” dalgası yaratabili­r di. DEM’i stepne pozisyonun­dan uzaklaştır­abilirdi.

Olmadı.

Kandil, her seferinde DEM’in meşruiyet kaynağı olarak gösterilen 5 milyona yakın seçmenin iradesi ne yine ambargo koydu.

Öcalan’ın daha önce aday belirleme sürecinde dağa teslim oldukları için “Siz nasıl siyasetçis­i niz, hiç mi iradeniz yok?” diye fır çaladığı DEM’in ağır siyasi abileri, ablaları da paşa paşa boyun eğdi ler...

Oyları katlayacak adayı ezip, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy toplayacak isimle ri sahneye çıkardılar...

Kandil’in açıkladığı silahlı dev rim stratejisi için, DEM’i paspasa çevirmekte tereddüt bile etmediler.

Beştaş’a, en fazla partinin var lığını, aidiyetini hissetmek isteyen sadık seçmenler oy verir, o kadar.

Mümkün olan en az oyu alma ya çalışmak da bir siyasi parti için kolay olmasa gerek.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye