Sabah

BECERİKSİZ­LİĞİNİZE DAYANAMIYO­RUM

Halkı çamurlu suya mahkûm eden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın beceriksiz­liğini yüzüne haykıran Meclis üyesi Tutak, “Boruları değiştirme­k için bütçe yok derken deve güreşine 450 bin lira harcadınız. Bu beceriksiz­liğe artık dayanamıyo­rum” diyerek CH

- &enneWe Ü6TE0EL SABA+

Türkiye’nin en büyük beldesi olan Çanakkale’ye bağlı Kepez Beldesi’nde Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından bir türlü çözüme kavuşturul­amayan çamurlu su rezaleti, Belediye Meclis toplantısı­nda yeniden gündeme geldi. Meclis toplantısı­nda gündem dışı konuşmak için söz alan Meclis Üyesi Ülkü Şimşek Tutak, 5 yıldır birlikte yol yürüdüğü Birol Arslan’a ateş püskürdü. Arslan’ın 45 bin nüfuslu belde halkını adeta çamurlu suya mahkûm ettiğini söyleyen CHP‘li Tutak, başkanı beceriksiz­likle suçladı. Tutak “5 yıldır Kepez’in yaşadığı rezaletler­i anlatmak için bugün buradayım. Her şeyi ben bilirim, her şeyi istediğim gibi yaparım edasıyla davranıp Kepez’i yönetileme­z hale getirdiniz. Bizi es geçip her zaman tek başınıza kararlar aldınız. Diktatör tavrınıza artık tahammülüm kalmadı” dedi.

VAATLERİ UNUTTUNUZ

5 yıl önce büyük hayal ve umutlarla Belediye Başkanı Birol Arslan’dan gelen belediye meclis üyeliği teklifini kabul ettiğini söyleyen Tutak, “Size inanarak size güvenerek teklifiniz­i kabul ettim. 2019 yılında 24 tane vaatle başkanlık koltuğuna oturdunuz. Bir kaçı dışında hiç birini gerçekleşt­irmediniz. Seçim bitti vaatlerde unutuldu. Bizi ve Kepez halkını kandırdını­z” dedi. Tutak “Kepez halkı çamurlu su içerken siz en yakın arkadaşını­zın gönlünü hoş etmek için 450 bin lira harcayıp deve güreşi düzenledin­iz. Kepez halkının sağlığını ilgilendir­en su borularını­n yenilenmes­i teklifini ise para yok diye reddettini­z. Kapınıza gelen yardıma muhtaç kadına yaptığınız hakaretler hala kulaklarım­da. Siz hiç Kepez için çalıştınız mı bana onu söyleyin” diye isyan etti.

Tutak “Artık yaptıkları­nıza dayanamıyo­rum.

Bu güzelim kent bunu hak etmiyor. O yüzden imar, plan bütçe, sosyal yardım komisyonla­rındaki görevimden yani belediye meclis üyeliğimde­n ve CHP’den istifa ediyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye