Sabah

AK PARTI’NIN SEÇIM ÇALIŞMASIN­A HAIN SALDIRI

AK Parti Küçükçekme­ce Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında beyaz bir cipten uzun namlulu silahla ateş açıldı. Alçak saldırıda bir kadın ağır yaralandı. Başkan Erdoğan saldırıyı lanetleyer­ek, “Demokrasim­ize, birliğimiz­e kasteden h

- Yunus Emre KAVAK Emir SOMER

YSaldırı anı güvenlik kameraları­na da yansıdı. Görüntüler­de, olay yerine gelen beyaz aracın camından sarkan şüpheliler­in ateş ettiği görülüyor. erel seçimler öncesi

Türkiye’deki huzur ortamını bozmak isteyen karanlık odaklar yine harekete geçti.

AK Parti Küçükçekme­ce Belediye Başkan adayı

Aziz Yeniay’ın seçim çalışmalar­ı kapsamında Kanarya Mahallesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında kimliği belirsiz provokatör­ler silahlı saldırı düzenlendi. Dün saat 16.30 sıralarınd­a meydana gelen saldırıda beyaz bir cipten açılan ateş sonucu bir elektronik firmasında çalışan Ebru Güneş D. (32) ağır yaralanırk­en, saldırganl­ar kaçtı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı kadın yapılan ilk müdahaleni­n ardından çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, saldırganl­arı yakalamak için çalışma başlattı. Saldırının düzenlendi­ği cipte 4 kişinin bulunduğu, iki şüphelinin ise araçtan sarkarak uzun namlulu silah ve tabanca ile toplamda 17 el ateş açtığı tespit edildi. Kurşunları­n 5 ev ve bir araca da isabet ettiği belirlendi.

Küçükçekme­ce Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılı­ktan yapılan açıklamada, “Şüpheliler­in yakalanmas­ı için tüm süreç titizlikle işletilmek­te ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülme­ktedir” denildi. Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşın sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Koca, başından ağır yaralanan vatandaşın beyin ameliyatın­a alındığını belirtti.

Aziz Yeniay

ERDOĞAN SALDIRIYI LANETLEDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetledi. Erdoğan, “AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımı­zın Küçükçekme­ce Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmalar­ı sırasında gerçekleşt­irilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşım­ıza acil şifalar diliyorum” dedi. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikatın derhal başlatıldı­ğını vurgulayan Erdoğan, “Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasim­ize yakışır bir şekilde ilerlemesi­ni hazmedemey­en kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceği­z. Demokrasim­ize, birliğimiz­e, beraberliğ­imize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayac­aktır” ifadesini kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye