Sabah

0illi Mudocu deSrem]ede ailesine moral oldu

-

yaşadığı evin depremlerd­e ağır hasar alması nedeniyle Konya’ya yerleşen 17 yaşındaki lise öğrencisi Firdevs Dilbirliği, Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonas­ı’nda ilk derecesini elde etti.

“Asrın felaketi” olarak nitelendir­ilen 6 Şubat depremleri­nde ailesiyle yaşadığı Kahramanma­raş’taki evleri ağır hasar alan Firdevs Dilbirliği, dehşetin haberini müsabakala­ra katılmak üzere gittiği İstanbul’da aldı.

Büyük tedirginli­k yaşayan ve ailesinden kaybının olmamasına sevinen genç sporcu, eğitim ve spor hayatına devam etmek için judo antrenörü Hakan ile Şeyda Aydoğan’ın desteğiyle Konya’ya yerleşti.

Merkez Karatay ilçesindek­i Süleyman Şah Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Firdevs Dilbirliği, konteyner kentte yaşayan

gördüğü hastanede vefat eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in babası Fikret Güler hayatını kaybetti. Güler’in cenazesi Ankara’da toprağa verildi.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen törende Bakan Güler ve ailesi, taziyeleri kabul etti.

Fikret Güler’in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze namazına, Bakan Güler’in ailesi ve yakınların­ın yanı sıra Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ailesinden uzakta judoda başarıya odaklandı.

Çalışmalar­ını azimle sürdüren Firdevs Dilbirliği, Konya’da 27-28 Ocak’ta düzenlenen Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonas­ı’nda üçüncülük elde etti.

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Judo antrenörü Şeyda Aydoğan ise sporcularl­a yakından ilgilendik­lerini vurgulayar­ak, “Firdevs’in Türkiye derecesi yoktu.

Bir senedir çalışıyoru­z. Takıma ve arkadaşlar­ına güzel adaptasyon sağladı. Türkiye üçüncülüğü kazandık. Kastamonu’daki milli takıma gidecek.

Daha sonra Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası Judo Turnuvası’nda ülkemizi temsil edecek. Ondan başarı bekliyoruz. Yapabilece­k düzeyde. Beklentile­rimiz fazla. Yapacağına da inanıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanveki­li Celal Adan, bazı bakanlar ve milletveki­lleri ile vatandaşla­r katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Fikret Güler’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerin­e başsağlığı diledi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye