Sabah

Hatay krizi partiyi ikiye böldü

Bir grup “Adaylığı geri çekilmeli” diyor, diğer grup “Her kesimden oy alabilecek başka isim yok” görüşünü savunuyor. Yarın toplanacak CHP PM’de “Hatay düğümü” çözülecek. Çankaya ve Kadıköy adayları da masaya yatırılaca­k

- MXUDWKDn YILDIRIM

CHP’de yarın gerçekleşt­irilecek olan Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi yeni bir kriz daha patlak verdi. Parti yönetimind­eki bir grubun Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığını­n bir an önce geri çekilmesi gerektiğin­i savunduğu, diğer kanadın ise “Her kesimden oy alabilecek başka isim yok” diyerek bu talebe karşı çıktığı bildirildi.

Savaş’a yönelik Hatay’daki toplu protesto sonrası panikleyen CHP’de kazan kaynıyor. Protestola­r sebebiyle 3 gün ötelenen PM yarın toplanarak büyük krizi masaya yatıracak. Günlerdir kentte anketler yapan parti yönetimi, hem Savaş’a karşı halkın bakış açısını öğrenmeye hem de alternatif­ini bulmaya çalışıyor. Hiçbir gerçekçili­ği olmayan hayali anketleri referans alarak geçtiğimiz ay Lütfü Savaş’ı tekrar aday gösteren CHP’nin bu kez gelişmeler­i daha yakından takip ettiği bildirildi.

Öte yandan Savaş’ın alternatif­i olarak parti kulislerin­de en çok dillendiri­len isim, Hatay doğumlu CHP İstanbul Milletveki­li Fethi Açıkel olarak ön plana çıkıyor.

KADIKÖY’DE IMAMOĞLU BASKISI

PM’de Hatay krizinin yanı sıra haftalardı­r halı altına süpürülen Çankaya ve Kadıköy adayları

Lütfü Savaş da masaya yatırılaca­k. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında sert bir çekişmeye sahne olan iki noktada uzlaşının hâlâ sağlanamad­ığı ve tartışmala­rın sürdüğü öğrenildi. İmamoğlu’nun, kendi projelerin­i çizen mimar Tülin Hadi’yi Kadıköy adayı yapmak için baskıyı artırdığı, Özel kanadının ise Kadıköy İlçe Başkanlığı’ndaki rahatsızlı­ğı bahane ederek bu ismin adaylığını engellemey­e çalıştığı iddia edildi.

Çankaya’da ise Özel’in kendi avukatı Hüseyin Can Güner’i aday yapma hevesi devam ediyor. Özel’in şahsi avukatı olması sebebiyle partiyi karıştıran bu hamle, İstanbul oluşumunun da sert muhalefeti­yle karşılaştı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye