Sabah

Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru 15 Şubat’ta

-

Başvurular­ı internet üzerinden yapılacak olan Fon’un kredi miktarı her yıl artacak. 6 Şubat depremleri­nden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaşt­ırılacak.

yıl ödemesiz, 4 yılda ödeme şartıyla evlenecek çiftlere kredi verilmesin­i de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini­n ardından, fonun yapısına ve uygulanmas­ına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Fona petrol, doğal gaz ve maden kaynakları­ndan elde edilen devlet gelirlerin­in yüzde 20’si aktarılaca­k. Projelere ve göre fona aktarılan miktarın payı yükseltile­cek. Aile ve gençlik fonu kapsamında gençlerin girişimcil­iğe yönelik projeleri desteklene­cek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkânı sunulacak. Fon kaynakları ve aktarımlar­ına ilişkin mali veriler ise her 6 ayda bir kamuoyu ile paylaşılac­ak.

150 BİN TL DESTEK

Faizsiz evlilik kredisi başvurular­ı deprem bölgesinde 15 Şubat’ta alınacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği ve bu uygulamaya da 6 Şubat depreminde­n etkilenen şehirlerde başlanacağ­ı açıklanmış­tı. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığı­nda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı­ndan olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak.

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesin­i öngörüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye