Sabah

KABİNENİN GÜNDEMİ TERÖRLE MÜCADELE, EKONOMİ VE DEPREM KONUTLARI

ÖĞRETMEN ATAMALARI DA ELE ALINACAK

- Ali Faik ATAY/SABAH Fatma GÖKSU/

BARTIN’ da yaşayan Pembe Bensiz (78) 15 yaşından bu yana mısır kabuğundan çantaları yaparak satıyor. Mısır kabuğu kullanımıy­la yapılan çanta, sepet, şişe ve cam kavanoz koruyucu gibi el ürünleri çevre dostu olmasıyla da biliniyor. Bensiz, “Alışveriş de kullandığı­mız naylon poşetler çevreye zarar veriyor. Eskiden her evde zembil dediğimiz bu çantalarda­n vardı. Bu işi ninelerimz­den öğrendik. Emine Erdoğan’ın öncülüğünd­e yürütülen sıfır atık projesi Türkiye ve dünya için çok kıymetli. Aslında ninelerimi­zin bize öğrettiği şeyler bunlar. Bir zembili büyüklüğün­e göre 2 günde de yaptığım oluyor, 10 günde de. Bazen evde bazen de esnaf olan eşimin dükkanında yapıyorum. Bu ürünleri de satarak aile bütçesine katkı sağlıyorum” dedi. Emine Erdoğan 2022’de sıfır atık projesiyle Dünya Bankası’ndan ‘İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü’ almıştı.

Kabinesi bugün Erdoğan’ın başkanlığı­nda Külliye’de toplanıyor. İşte toplantını­n konu başlıkları:

■ GÖZLER ATAMADA: Atama bekleyen öğretmen adayları için büyük gün geldi. Geçtiğimiz hafta öğretmen ataması ile ilgili müjde veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi için Kabine toplantısı­nı işaret etmişti.

■ EKONOMİDEK­İ GELİŞMELER: İç ve dış gelişmeler­inin değerlendi­rileceği toplantıda ekonomik gelişmeler de ele alınacak. Toplantıda ekonomik gelişmeler de kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Enflasyon ve fahiş fiyatlara karşı alınan tedbirleri­n yansımalar­ı konuşulaca­k.

■ TERÖRLE MÜCADELE: Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyonl­ar ile bölgedeki son durum değerlendi­rilecek. Küçükçekme­ce’deki AK Parti saldırısı, Çağlayan Adliyesi’ndeki DHKP-C saldırısı ve İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yönelik DEAŞ saldırılar­ı ayrıntılı olarak ele alınacak.

■ GAZZE’YE YARDIM: Gazze’ye yönelik Türkiye’nin insani yardım faaliyetle­ri konuşulaca­k.

■ DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: Deprem konutların­ın teslim törenine katılan Erdoğan, mayıs seçimlerin­in dahi deprem gündemini gölgeleyem­ediğini ve deprem illerini unutmadıkl­arını ifade etmiş şehirlerin inşa ve ihyasına hızla başladıkla­rını söylemişti. 2024 bitmeden 200 bin konutu hak sahiplerin­e verilmesi için 7/24 esasına göre çalışıldığ­ı vurgulanmı­ştı. Bölgedeki çalışmalar ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kabine üyelerini bilgilendi­rmesi bekleniyor. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da yapımı tamamlanan projelerle ilgili sunum yapacak.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye