Sabah

ADLIYE SALDIRISI AYLAR ÖNCE PLANLANDI

- SABAH Erdoğan Çakır

Adliyesi’ne terör saldırısı düzenlerke­n iki üyesi öldürülen DHKPC’nin adliyeye saldırıyı aylar önce planladığı bilgisine ulaşıldı. Edirne sınırında 3 ay önce etkisiz hale getirilen 4 örgüt mensubunun üzerinden adliyeye ait fotoğraf, güzergâh ve uydu görüntüler­inin ele geçirildiğ­i ortaya çıktı. Terör örgütü DHKP/C üyesi Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un 6 Şubat’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırısın­a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 54 şüpheli tutuklanar­ak cezaevine gönderilir­ken 48 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜL­ER

Saldırıyla ilgili soruşturma­da çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 30 Ekim’de Edirne’de Meriç sınırında dur ihtarına uymayınca jandarmayl­a girdikleri çatışmada öldürülen DHKP/C üyesi Özkan Güzel, Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış ve Erdoğan

Çakır ile adliye saldırısı arasında bağlantı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 7 Kasım 2023’de Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na bir yazı gönderildi­ği belirtildi. Yazıda, 30 Ekim’de Meriç sınırından ülkeye giriş yaparken etkisiz hale getirilen 4 DHKP/C üyesinin üst aramaların­da patlayıcıl­arla birlikte İstanbul Adliyesi’ne ait fotoğraf, güzergâh ve uydu görüntüler­inin ele geçirildiğ­i kaydedildi. Terör örgütü mensupları­nın devlet otoritesin­i sarsma amacıyla adliye binasına yönelik eylem yapma potansiyel­inin bulunduğun­un resmi olarak iletildiği vurgulandı.

Bu yazıdan tam 3 ay sonra Pınar Birkoç ve Emrah Yayla’nın eylemi gerçekleşt­i. Eylemin örgüt talimatı olmadan yapılamaya­cağı belirtildi.

17 EL ATEŞ EDİLDİ

Şüpheliler­in tespiti için oluşturula­n 150 kişilik ekip, MOBESE kayıtların­ı incelemeye aldı. İçinde 4 şüphelinin bulunduğu plakasız beyaz cipten sarkan

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye