Sabah

Öcalan-Demirtaş kavgası

-

DEM Parti’de neler olup bittiği meselesi daha çok tartışılac­ak görünüyor.

Bunun nedeni DEM Parti’nin İstanbul’da aday gösterme meselesini uzatması ve parti yetkililer­iyle ilgili siyasi aktörlerin açık ve net konuşmamas­ı.

Öyle ki, DEM Parti üyeleri, hatta milletveki­lliği yapan isimler bile hala ne olup bittiğini tam olarak bilmiyor. Başak Demirtaş’ın adaylığını­n çekmesi eşi Selahattin Demirtaş’ın “üçüncü yol” çıkışı hala üstü kapalı tartışılıy­or.

Kandil Baronu 0ustaIa Karasu’nun CHP’yle ittifakı destekleye­n açıklaması­na rağmen Meral Danış Beştaş’ın İstanbul adayı yapılması da bir o kadar ilginç ve tartışılıy­or. Bu da o cephede, DEM’i ve Demirtaş’ı da aşan bir çatışma yaşandığın­ı gösteriyor.

Kandil’de de DEM içinde de CHP ve “Türk Solu” ile ittifakı savunanlar­la karşı çıkanlar arasında bir kavga var.

Burada ilginç olan, bu çatışmada çözüm sürece dahil başından beri “seküler” güçlerle ittifakı savunan, çözüm süreci dahil AK Parti’yle ilişki kurulmasın­ı sabote eden Selahattin Demirtaş’ın 28 Mayıs seçiminden sonra rota değiştirme­si. Oysa daha dün “Yürü Bay Kemal” diyerek altılı yedili ittifaka destek veren Demirtaş’tı. Hatta bir önceki yerel seçimlerde Öcalan “hçüncü yol” derken, “Bağrınıza taş basın, Ekrem’e oy verin” diye de Demirtaş’tı.

Şimdi ne oldu da birden “üçüncü yol”cu kesildi?

Aslında geldiği nokta, /eyla =ana ve $hmet Türk’ten hatta DEM Parti içinde CHP’yle ittifak yapılmamas­ı gerektiğin­i söyleyenle­rden farklı değil. Peki buna rağmen Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı aday yapması neden engellendi?

Başak Demirtaş’ın daha fazla oy alacağı da sır değil. Belki de işin asıl sırrı burada. DEM Parti ve Kandil içinde esaslı bir Öcalan Demirtaş çatışması yaşandığın­ı beri herkes biliyor. Şu gerçek de bilinir çözüm sürecini sabote eden, her seçimde CHP’yle, Sorosçular­la birlikte olmayı savunan Demirtaş’ın önerdiği hiçbir siyaset başarılı olmadı ve hayal kırıklığı yarattı. Şimdi düne kadar karşı çıktığı siyasete sahip çıkarak yeni bir “liderlik” hesabı yapıyor. Buna da kimse güvenmiyor ve parti içinde veya dışındaki “Öcalancıla­r” da izin vermiyor. Olan bu...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye