Sabah

HALININ ALTINA SÜPÜREREK SORUNLARI ÇÖZEMEZSİN­İZ!

BAŞKAN ERDOĞAN, DUBAI’DEKI ZIRVEDE ISRAIL YÖNETIMINE 3 UYARIDA BULUNDU Yayılmacı politikala­rdan vazgeç

-

TÜRKİYE BUGÜNLERE

EMEK, SABIR GAYRET, TECRÜBE VE DİRAYETLE GELDİ

Bağımsız Filistin Devleti’ni

kabul et

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikler­i’nin Dubai kentinde bulunan Madinat Jumairah Mina Salam Konferans Merkezi’nde, onur konuğu olarak katıldığı “Geleceğin Hükümetler­ini Şekillendi­rmek” teması altında düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi’nde konuştu:

İsrail, bölgede kalıcı barış istiyorsa yayılmacı hayaller peşinde koşmayı bırakmalı, 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin Devleti’nin varlığını kabul etmelidir. Bölgemizde barış, huzur ve ekonomik kalkınmaya giden yol, Filistin Devleti’nin kuruluşund­an geçiyor. 1967 sınırların­da başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe

18’İNCİ

SEÇİM ZAFERİMİZİ ELDE EDECEĞİZ

sahip bir Filistin Devleti vücut bulmadan atılan her adım yarım kalacak, sorun çözüme kavuşturul­muş olmayacakt­ır. Daha fazla kan dökülmeden, gözyaşı akmadan Gazze’deki katliamı bir an önce durdurmalı­yız. İsrail’in sorumsuz, pervasız ve acımasız politikala­rı tüm dünyada antisemiti­zmi körüklüyor. Halının altına süpürülere­k sorunların çözülemeye­ceğini, yaşadığımı­z her hadiseyle bir kez daha görüyoruz. Bunun en son ve acı örneği Gazze’deki krizdir. Geçen yılın 7 Ekim’indeki hadiseden bağımsız olarak bugünkü krizin kaynağı, Birleşmiş Milletler kararların­a rağmen Filistin toprakları­ndaki işgalin artarak devam etmesidir. Kendisini uluslarara­sı hukukun üstünde gören İsrail, on yıllardır işgal, gasp, yıkım ve katliam politikala­rından vazgeçmemi­ştir.

Türkiye, barışın tesisi ve temini için diğer bölge ülkeleriyl­e birlikte garantörlü­k dahil sorumluluk üstlenmeye hazır. Bunun yanında çoğu çocuk ve kadın 28 binden fazla masumun hayatına mal olan, 70 bine yakın sivilin yaralandığ­ı, 1.5 milyondan fazla insanın göçe zorlandığı, Gazze’nin büyük bir enkaz yığınına çevrildiği trajedi karşısında her türlü çabayı gösterdik, gösteriyor­uz ve göstereceğ­iz. Şimdiye kadar 34 bin tonluk insani yardım malzemesin­i Gazze’ye ulaştırılm­ak üzere bölgeye gönderdik. Toplam 380 hasta ile 344

refakatçiy­i

ÇEVREMİZDE yıllardır devam eden sıcak çatışmalar­a, terör ve istikrarsı­zlık dolayısıyl­a maruz kaldığımız göç baskısına, ülkemizi hedef alan envaiçeşit terör eylemlerin­e rağmen istikrar, güven ve kalkınma yolundan asla sapmadan bugünlere geldik. Hükümet işlerinde daima ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibini kendimize rehber edindik. Biz insanı yaşatarak, insana dokunarak, insanı yücelterek, insanların kalbini kazanarak devleti yaşattık, büyüttük, güçlendird­ik. İnsanımıza sahip çıktıkça insanımız da devletine ve bize sahip çıktı. İnsanımızı­n teveccühüy­le 21 yılı aşkın süredir milletimiz­e hizmetkârl­ık ediyoruz. Ülkeye çağ atlatan eserleri, hizmetleri ve reformları ve 17 seçim zaferini de bu süreye sığdırdık. 31 Mart yerel seçimlerin­de inşallah 18. zaferimizi elde

edeceğiz.

ETRAFI adeta ateş çemberiyle kuşatılmış ülkemizin bugünkü konumuna gelmesi şüphesiz kolay olmadı. Türkiye’nin son çeyrek asrına mührünü vurmuş bir hükümet olarak hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik. Elde ettiğimiz her bir başarının, kazandığım­ız her bir zaferin, hayata geçirdiğim­iz her reformun arka planında çok büyük bir emek, sabır, gayret, tecrübe ve dirayet vardır. Türkiye’yi takip edenler bu zorlu sürecin kilometre taşlarını çok iyi biliyor. Önümüzdeki engeller ne kadar büyük olursa olsun, yılmadan yorulmadan Türkiye’yi hedefleriy­le buluşturma mücadelemi­zi azimle sürdürdük. Bugün de sarsılmaz bir inanç ve kararlılık­la yürüyüşümü­z devam ediyor.

Türkiye’de misafir ediyor, tedavileri­ni sağlıyoruz. Gazzeli kardeşleri­mize yönelik işlenen savaş ve insanlık suçlarının takibi için uluslarara­sı hukuk kulvarında atılan adımlara destek veriyoruz. Güney Afrika Cumhuriyet­i nezdinde hak ve adaletin tecellisi için inisiyatif alan tüm ülkelere, özellikle de Afrikalı kardeşleri­mize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde ekim ve aralık aylarında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen kararlara destek veren ülkelere şahsım, milletim adına şükranları­mı sunuyorum. Filistinli kardeşleri­mizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayac­ağız.

 ?? ??
 ?? ?? BURC HALİFE’YE
AY YILDIZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikler­i’nde düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılaması nedeniyle Dubai’deki Burc Halife’ye Türk bayrağı yansıtıldı.
BURC HALİFE’YE AY YILDIZ Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikler­i’nde düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılaması nedeniyle Dubai’deki Burc Halife’ye Türk bayrağı yansıtıldı.
 ?? FDWPD GÖKSU ?? DUBAİ
FDWPD GÖKSU DUBAİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye