Sabah

Hizmette adalet terazisi

- HİLÂL

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 0urat Kurum, seçim çalışmalar­ına hız kesmeden devam edi yor. Her gün İstanbul’u karış karış gezen Kurum’un Bağdat Caddesi’ndeki çalışmalar­ı sırasında söyledikle ri, Türkiye’deki siyasete dair önem li ipuçları veriyor. Kurum’la karşılaşan vatandaşım­ızın, “Oyumuzu istiyorsun­uz ama verir miyim, vermez miyim?” soru suna Murat Kurum “Canın sağ olsun” deyip kucağını açtı.

Murat Kurum, Bağdat Caddesi’ndeki bu karşılaşma­dan önce, Kadıköy’de top lantı yapıp seçildiğin­de ilçede gerçekleş tireceği hizmetleri anlattı. Bu toplantı, bazı AK Parti destekçile­rinin şaşırmasın­a neden oldu.

AK Parti’nin Kadıköy’de güçlü olma dığını herkes biliyor, böyle bir ortam da bu vaatler garip karşılanab­ilir. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi yakından takip edenler, Murat Kurum’un hem toplantıda­ki hem de Bağdat Caddesi’ndeki açıklamala­rına şaşırmadı.

AK Parti’yi 2002 yılından bu yana tüm Türkiye’de en güçlü parti yapan unsur, iş hizmete geldiğinde ken disine oy veren ile vermeyeni ayır maması oldu. İzmir depreminde­n Karadeniz’deki sellere, yangın felaketle rinden 6 Şubat depremine defalarca kar şılaştığım­ız manzara şuydu: Afetzedele­r bazen Murat Kurum’a bazen de orada ki görevli bakana, “Size oy verme dim ama teşekkür etmek istiyorum. Kısa sürede evlerimizi yaptınız” diyerek şükranları­nı ifade etti.

AK Parti, oy almadığı bölgeleri sade ce afetlerde hatırlamad­ı: İzmir’den Tunceli’ye, Hakkâri’den Edirne’ye Türkiye’de hizmetten muaf olduğunu iddia edecek bir tane şehir bulamayız. Terazinin bir tarafına bu gerçeği koyalım.

Diğer tarafa da Murat Kurum’un Kadıköy’de söylediği, “Yıllardır size verilen sözler tutulmadı” açıklaması nı koyalım. CHP güçlü olduğu bölgeler de bile hizmet etmeyi aklına getirmeyen bir anlayışa sahip. CHP’liler eski baş kanları Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ifadesiyle tıpış tıpış oy verecek birer mühür basma makinesi olarak görüldü.

Kimi CHP seçmeni de genel merkez lerinin bu düşünceler­ini haklı çıkartırca­sı na “hizmet almasalar da CHP’ye oy ver meye devam edecekleri­ni” açıkladı. Bu tuhaf bakış açısı nedeniyle CHP’li bele diye başkanları, hem vatandaşla­rı hem de çalışanlar­ı aşağılayan açıklamala­rına devam ediyor.

Bunun son örneği de İzmir’den geldi. CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, maaşlarını alamadı ğı için eylem yapan işçilere “AK Parti’nin ekmeğine yağ sürüyorsu nuz” diyerek idari yaptırım tehdidi ni savurdu.

Adalet ve hakkaniyet­le düşündüğü müz zaman terazinin hangi kısmının ağır bastığı son derece açık görünüyor, ne dersiniz?

SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye