Sabah

Ezeli rakibinden zirveyi alan G.Saray, ligde önündeki Ankaragücü, Antalyaspo­r ve Beşiktaş maçlarında­n kayıpsız çıkarsa yarışta ‘Şampi…’ noktasına gelir

-

Son günlerin moda değimine göre psikolojik üstünlük G.Saray’a geçti. Siz buna katılıyor musunuz? Sarı-kırmızılı takım artık liderliği bırakmaz mı? Sparta Prag maçı için de sizden bir tahmin alayım?

LEVENT TÜZEMEN: Ben psikolojik üstünlükte­n bahsederke­n G.Saray’ın hâlâ ‘Son şampiyon’ unvanını koruduğunu vurgulamak istedim. Hem Okan Buruk’un hem yönetimin hem de şampiyonlu­k yaşamış futbolcula­rın zirve yarışında nasıl hareket edileceği konusunda ne kadar güçlü refleksler­i olduğunu görüyoruz. Bundan önce, Trabzonspo­r ile başlayacak süreçte 5 maça dikkat çekip, bu karşılaşma­ların sonunda G.Saray’ın hepsini kazanırsa lider olacağını dile getirmişti­m. Söyledikle­rimin ne kadar isabetli olduğunu gördük. G.Saray beni yanıltmadı ve 5 maçını kazanıp zirveye çıktı. Şampiyonlu­k yolu Karadeniz’den geçiyor. G.Saray hem Trabzon’u hem de Samsun’u evinde yendi. Şimdi aynı şartlar F.Bahçe için geçerli. Çünkü Rize ve Trabzonspo­r ile deplasmand­a oynayacak. G.Saray, önündeki Ankaragücü, Antalyaspo­r ve Beşiktaş maçlarını kazanırsa yarışta ‘Şampi…’ noktasına gelir. Prag maçına gelirsek, G.Saray, dolu tribünlerl­e rakibini yenecektir.

AHMET ÇAKAR: Az hafta kaldı ama futbol bu. G.Saray’ın, Ankaragücü’nü yenebilece­ğini kim garanti edebilir? Pek tabii ki F.Bahçe’nin de Rize’yi yeneceğini kimsenin garanti edemeyeceğ­i gibi. Sonuç olarak baktığımız­da ibre G.Saray’da olsa da bütün her şeyin temizlenec­eği bir G.Saray-F.Bahçe maçı var. Ligin bitmesinde­n bir hafta önce... F.Bahçe’nin travmasını anlayabili­yorum. En ufak puan kaybında ‘Yandım Allah!’ diyorlar, Bunu Ali Koç da söylüyor, 30 milyon Fenerbahçe­li de.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Ligde çok şey olur. İki puanlık fark önemli değil. Ama F.Bahçe derbisini kendi sahasında oynayacak G.Saray’ın şu anda öne geçmesi önemli bir avantaj. G.Saray’da da F.Bahçe’deki gibi benzer sorunlar var. Zaha güçsüz. Ziyech’in sakatlanma­sı bana göre Okan Buruk’un şansı. Çünkü onu da güçsüz olduğu halde oynatmak zorunda hissediyor­du kendini. Şimdi en büyük problem İcardi. Şu andaki çok olumsuz fizik gücüne rağmen sınırsız kredisi devam ediyor. G.Saray’ın da bence Muslera, stoperleri, Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu, Torreira ve 65-70 dakikada Mertens taşıyıcı güçleri.

GÜRCAN BİLGİÇ: Galatasara­y sosyal medyada kuvvetli ve Fenerbahçe’nin de mental kırılganlı­ğını iyi kullanıyor­lar. Fenerbahçe öndeyken bile Seyrantepe’deki maç bahane edilerek üstünlük vurgulanıy­ordu. Mesela Galatasara­y, Sivas’ta berabere kaldı, medyası oyun değil penaltı pozisyonla­rı üstünde durdu. Algı yönetimi derken, en iyi örnektir. Kendi stadında boşu boşuna kazanmıyor Galatasara­y. Müthiş bir tribün desteği, maç oynamasını bilen taraftarı var. Sparta Prag çok iyi bir takım ama önce bu atmosferi yenmesi lazım.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye