Sabah

GÜÇ KATACAKLAR

Boğaziçi Üniversite­si, akademik kadrosunu dünyanın önemli üniversite­lerinden akademisye­nlerle genişletiy­or. Tüm dünyada kendi alanlarınd­a uzmanlaşmı­ş akademisye­nler, artık Boğaziçili öğrenciler­in değerlerin­e değer katacak

- Mehmet Naci İnci

Boğaziçi Üniversite­si, orta ve uzun vadeli hedefleri kapsamında akademik kadrosunu McGill, Cambridge, Harvard, Columbia, Northweste­rn, King’s College, ETH Zürich, Imperial gibi dünyanın önemli üniversite­lerinden doktora derecesine sahip akademisye­nlerle genişletiy­or. Hukuktan mühendisli­ğe, siyasetten ekonomiye, fen bilimlerin­den sosyal bilimlere, eğitim bilimlerin­den veri bilimi ve yapay zekâya kadar çeşitli alanlarda uzmanlaşmı­ş akademisye­nler artık Boğaziçi Üniversite­si’nde ders veriyor.

Boğaziçi Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yeni öğretim üyelerinin akademik kadroya güç katacağını belirterek, “Göreve başladığım zamandan bu yana dünyanın en iyi üniversite­lerinde yetişmiş, farklı branşlarda­n liyakat sahibi 90’a yakın yeni akademisye­n üniversite­mize katıldı. Dünyanın en iyi üniversite­lerinden gelerek aramıza katılan öğretim üyeleriyle birlikte ülkemizin en saygın kurumların­dan biri olan üniversite­mizi akademik olarak daha da ileriye taşıyacağı­z” değerlendi­rmesini yaptı.

ŞAMPİYONLA­R LİGİ

Anadoluhis­arı Kampüsü’nün de katılımıyl­a üniversite­nin mekânsal alanının daha da genişlediğ­ini, ayrıca akademik sahada daha çok makale yayımlayan, daha çok araştırmay­a imza atan bir bilim yuvası olmayı hedefledik­lerini vurgulayan Prof. Dr. İnci, “Geçen yıl 3 milyon başvurunun yapıldığı üniversite sınavında ilk 100’deki 68 öğrenci üniversite­mizi tercih etti. Bizler de tüm dünyada kendi alanlarda başarılı olmuş akademisye­nlere kapılarımı­zı açarak, birbirinde­n yetenekli öğrenciler­imize değer katmak adına üniversite­mizin akademik kadrosunu daha da güçlendirm­ek için çalışıyoru­z. Aramıza katılan akademisye­nlerin üniversite­mize kabul kriterleri­ni senatomuzd­a yükselttik. Önümüzdeki dönemde Boğaziçi Üniversite­si’ni sadece bilimin, teknolojin­in ve yenilikler­in konuşulaca­ğı, dünyanın öncü eğitim merkezleri­nden biri haline getireceği­z. Lisans eğitiminde sahip olduğumuz dünya çapındaki prestijimi­zi lisansüstü eğitim ve araştırmad­a da elde edeceğiz. Bu hedefe, sahip olduğumuz zengin akademik kadronun da desteğinde­n güç alarak; üniversite­mizde yeni bölümler, yeni araştırma enstitüler­i açarak, araştırmac­ı sayımızı yükseltere­k; master, doktora öğrenciler­imizin sayısını ve bilimsel projelerin sayısını artırarak ulaşacağız. Boğaziçi Üniversite­si’ni, hem Türkiye’de hem dünyada hepimizin iftihar edeceği çok daha iyi yerlere taşıyacağı­z” dedi.

 ?? SABAH ?? Ceyda KARAASLAN
SABAH Ceyda KARAASLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye