Sabah

FAİZSİZ KREDİ SAVAŞI

Müşteri kapma yarışına giren bankalar, vatandaşla­ra faizsiz nakit avans ve kredi vermek için kesenin ağzını açtı. İki ürünü birden kullanarak 30 bin lira alanlar 6 ay boyunca ayda 5 bin lira ödüyor

- Merve BİLKAY

Para politikası­ndaki normalleşm­enin ardından faizlerde yaşanan yükseliş ve Merkez Bankası’nın attığı adımlarla likidite sıkıntısı yaşamayan bankalar, rekabette çıtayı yükseltmey­e devam ediyor. Müşteri kapma yarışı içerisine giren bankalar, vatandaşla­ra faizsiz nakit avans ve kredi vermek için kesenin ağızını açtı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun önümüzdeki dönemde kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapması beklenirke­n, kısıtlama getirecek bu düzenleme öncesinde pazar payını artırmak isteyen bankalar özellikle yeni müşteri kazanmak için taksitli ve faizsiz kredi kampanyala­rına hız verdi. Bankaların bu hamlesi, enflasyonu­n etkisiyle kredi faizlerini­n aylık bazda neredeyse yüzde 5’e dayandığı böyle bir ortamda, tüketicile­rin bazı ihtiyaçlar­ını sıfır faizli kredi ile karşılamas­ına olanak sağlıyor. Bu imkânını kullanmak isteyenler internet üzerinden başvuru yaparak bankada hesap açıp ya da kredi kartı talep edip kredi veya nakit avans kullanabil­iyor.

PARA ANINDA HESAPTA

Bankaya müşteri olduktan sonra kredi ya da nakit avans talep kısmından da başvuru yapıp onay gelmesiyle birlikte para hesabınıza geçiyor. Bundan sonraki süreçte gelen parayla ihtiyaçlar­ınızı karşılayab­ilir, almak istediğini­z bir ürün varsa onu temin edebilirsi­niz. Bankalar, yaptıkları incelemede kredi notuna göre kredi ya da nakit avansı veriyor. Bundan dolayı limitler dahilinde kredi notu puanına göre kredilendi­rme yapılıyor. Enpara, Akbank, CepteTEB, QNB

Finansbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası, BurganBank, Yapı Kredi, AlBaraka, Denizbank faizsiz nakit avans ya da kredi imkanı sunuyor.

30 BİN LİRAYA ÇIKIYOR

Enpara, yeni müşteriler­e özel masrafsız 6 ay vade, yüzde 0 faizli 10 bin lira kredi veriyor. QNB Finansbank ise yüzde 0 faiz, 6 ay vadeli 10 bin lira nakit avans ve 6 ay vadeli 10 bin lira kredi olmak üzere toplam 20 bin lira limit sağlıyor. Bu kampanyayı kullananla­r ayda 3.333 lira geri ödeme yapıyor. Garanti BBVA ise 20 bin lirası nakit avans, 10 bin lirası kredi olmak üzere toplamda 30 bin lirayı, yüzde 0 faizle 6y vadede kullandırı­yor. Aylık toplam ödemesi 5 bin lira oluyor.

YENİ MÜŞTERİYE ÖZEL

İş Bankası, yeni müşteriler­e özel 6 ay vadeli 30 bin lira tutarında faizsiz nakit avans kullandırı­rken, Burganbank ise aynı şartlarda 10 bin lira veriyor. CepTEB kullanıcıl­arı ise 6 ay vade, sıfır faizle 20 bin lira finansmana erişebiliy­or. Yapı Kredi Bankası da yeni müşteriler­e özel kampanyası­nda yüzde 0 faizli, 6 ay vadeli 15 bin lira nakit avans ile birlikte Chippin’e üye olanlara ayrıca 5 bin lira nakit avas sağlıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye