Sabah

TÜRKIYE SIGORTA PRIM ÜRETIMINDE REKOR KIRDI

Deprem bölgesinde milyar TL’lik hasar ödemesi yapan Türkiye Sigorta, Ocak 2024’te 10 milyar liralık prim üretim barajını aştı. Genel Müdür Çakmak, “Bu tarihte ilk kez oluyor” dedi

-

T6.5 ürkiye Sigorta, aylık bazda prim üretimi rekoru kırdı. Ocak ayında tarihte ilk kez çift haneli rakamlara ulaştıklar­ını belirten Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, “Yılın ilk ayında 10 milyar TL barajını aştık. Bu tarihte ilk kez oluyor. 10 milyar liralık üretim yaptık. Sağlıklı bir üretim” dedi. Enflasyonu­n içinde sigortanın maliyetini­n sıfır olduğunu belirten Çakmak, tüm branşlarda bu yıl enflasyon hedefi olan rakamı şirket olarak aşmayacakl­arını vurguladı.

Çakmak, 2024 fiyatlandı­rmalarının ise ortalamada enflasyonu­n üzerinde olmayacağı­nın

altını çizdi. Deprem bölgesinde 6.5 milyar TL hasar ödemesi yaparak tüm hasar ödemelerin­i gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Çakmak, “Çok istisnai durumlar dışında 1 yıl icinde ödemelerin tamamını yaptık. Sadece bazı mirasçılar­ı bulmakta zorlandığı­mız az sayıda istisnai poliçe kaldı. Hayat sigortası branşında 378.3 milyon TL ödedik. Bugüne kadar bölgede toplam 1 milyon 742 adet poliçeye imza attık. Bu rakam şirketin toplam poliçe üretiminin yüzde 13’üne karşılık geliyor” dedi.

BARINMA SOR8N8NA Çg=ÜM

Depremzede­lerin barınma sorununa çözüm olmak üzere başlatılan “Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası” kapsamında 2.838 konuta,

70.7 milyon TL tutarında teminat sağladıkla­rını hatırlatan Çakmak, “Ayrıca Türkiye Sigorta Dayanışma Obası’ndaki 90 Kırgız çadırında, 350 depremzede­yi ağırlamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Basketbol Federasyon­u (TBF), deprem bölgesinde­ki çocuklar ve gençler için ilki Kahramanma­raş olmak üzere Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda basketbol sahaları da kurulacak. Türkiye Sigorta’nın, TBF işbirliğiy­le deprem bölgesinde kuracağı 3x3 basketbol sahalarını­n protokolü, Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, TBF Başkan Vekili Ömer Onan ve Sütçü İmam Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’ın katılımıyl­a Kahramanma­raş’ta imzalandı. Özellikle gençler ve üniversite öğrenciler­inin kullanımın­a sunulacak açık basketbol sahalarını­n ilki Kahramanma­raş Sütçü İmam Üniversite­si içerisinde yapılacak. İlkinin inşasının tamamlanma­sının ardından Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda da saha inşalarına başlanacak.

GENÇLERE DESTEK VERİLECEK

İmzalanan protokolle deprem bölgesinde bulunan 4 ilde açık basketbol sahaları inşa edecekleri­ni ifade eden Çakmak, “Basketbol sahalarıyl­a birlikte ayrıca gençlerimi­z için forma, top gibi malzeme desteği de sağlayacağ­ız. İvedilikle sahalarımı­zın inşasını tamamlama- yı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? İmzalanan protokol kapsamında Kahramanma­raş’ın yanı sıra Hatay, Adıyaman ve Nurdağı’nda
basketbol sahaları inşaa edilecek.
İmzalanan protokol kapsamında Kahramanma­raş’ın yanı sıra Hatay, Adıyaman ve Nurdağı’nda basketbol sahaları inşaa edilecek.
 ?? SABA+ ?? Barış ERGİN
SABA+ Barış ERGİN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye