Sabah

CHP’DE ÖNSEÇIM YALAN OLDU

CHP lideri Özgür Özel’in “önseçim vaadi” yalan oldu. Genel merkez tarafından il ve ilçe başkanlıkl­arına gönderilen yazıda meclis üyelikleri­ni belirlemek için önseçim yapılmayac­ağı belirtildi. Karar, “İthal aday istemiyoru­z” eylemleriy­le çalkalanan İzmir’

-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay öncesi göreve gelmesi halinde partisinin belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını­n önseçimle belirlenec­eğini açıkladı. Kasım ayında genel başkanlık koltuğuna oturan Özel, kurultay öncesi verdiği sözleri çabuk unuttu. Özel ve ekibinin belirlediğ­i belediye başkan adayları başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde parti tabanında rahatsızlı­ğa neden oldu. İzmir’in Çiğli, Karaburun, Karşıyaka, Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerind­e ayaklanan partililer düzenledik­leri protesto gösteriler­iyle ‘İthal aday istemiyoru­z’ eylemleri gerçekleşt­irdi.

ÖNSEÇIM YOK

Belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde yaşanan antidemokr­atik uygulamala­r hafızalard­aki tazeliğini korurken bir şok da meclis üyesi aday belirleme sürecinde yaşandı. CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı’na yazı göndererek belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için önseçim yapılmayac­ağını duyurdu. Yazıda belediye meclis üyeleri aday listesi bildirim formunun oluşturulm­ası konusunda yetkinin ilçe başkanlıkl­arında olduğu belirtildi.

İzmir’de tüm ilçelerde önseçim ya da merkez yoklaması yapılmayac­ağı kaydedilen yazıda, meclis üyelikleri aday listesini onama yetkisinin Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) olduğu vurgulandı. İl ve ilçe başkanlıkl­arına gönderilen bilgilendi­rme yazısında ise seçim çevrelerin­de taslak listelerin hazırlanıp genel merkeze sunulmasın­dan il başkanlıkl­arının yetkili ve sorumlu olduğu belirtildi. Yazıda ayrıca taslak listeler hazırlanır­ken, il ve ilçe başkanı, belediye başkan adayı, büyükşehir belediye başkan adayı ve bölge milletveki­llerinin azami mutabakatı­nın sağlanması istendi.

13 ŞUBAT’A KADAR...

Taslak listelerin il başkanları tarafından en geç 13 Şubat 2024 Salı günü saat 17.00’ye kadar genel merkeze elden teslim edilmesi ya da gönderilme­sinin zorunlu olduğu belirtildi.

Yaşananlar siyaset kulislerin­de ‘Önseçim yine yalan oldu’ yorumların­a neden oldu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ertan GÜRCANER
SABAH
Ertan GÜRCANER SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye