Sabah

COŞKULU AMA KONTROLLÜ OLMALI

-

/igi’nde evindeki 3 maçta baskılı oyunla toplam 50 hücum geliştiren Galatasara­y’ın bu iştahlı oyunu, Sparta Prag karşısında da sür düreceği belli. Ancak o 3 maçtan akıl larda kalan, iyi başlanılan 90 dakika larda Buruk’un takımının ilk golü

kalesinde görmüş olması. fi ettiler ama sadece ilk yarısında 16 hücumla boğdukları Bayern 0ünih’ten gol yediklerin­i unut mamak lazım. Grup aşamasında bir sonraki maçla telafi imkânı var ama eli minasyon turunda o iştahlı hücumlar kadar takım savunması da önemli.

Sparta Prag, üçlü defans oyna yan ve oyun aklı olarak Kopenhag’a benzeyen bir takım. Yaptıkları alan savunmasın­da çok disiplinli­ler ve kazan dıkları topları çok hızlı, dikine kanat oyuncuları­na aktarmayı başa ran ve bunu da iyi yaptıkları­nı ligde ve Avrupa’daki performans­larıyla kanıt lamış bir takım.

Galatasara­y’ın hücuma çıkan bek lerini, üçlü defans oynayan rakip önde karşılayac­ak. Böyle rakiplere karşı biti rilmeyen hücumların hepsi geçiş oyu nuyla potansiyel tehlike. Özellikle orta sahada Kerem Demirbay ve 11’de çıkarsa Zaha’nın geçmiş maçlarda bu türden top kayıpları var. Santrforla­rı .uchta orta saha derinine gelip Galatasara­y’ın ofsayt çizgisini uzak tutacak. Burada tehlike, iç kul vara giren hızlı kanat oyuncuları­nın arkaya sarkması. Okan Buruk muh temelen rövanşta, alacağı iyi bir sko run ardından oyunu sahasında kabul edip geçiş oynamayı tercih edecek tir. $ma bugün yüzde 6 topa sahip olup rakibi boğarken fark yaratacak adam İcardi olmalı. Arjantinli geçen yıl şubat ayından iti baren Kerem ile fırtına gibi esmişti. Bu tur ve sonrası için benzer bir per formans yola sağlam adımlarla devam etmek için elzem.

 ?? ?? Bunu .openhag Ye 8ni
ted maçlarında tela
G 4"3": /"4*- O:/"."-* Bülent TİMURLENK
Bunu .openhag Ye 8ni ted maçlarında tela G 4"3": /"4*- O:/"."-* Bülent TİMURLENK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye